вторник , 30 април 2024
Водещи новини

Безплатни скринингови прегледи за туберкулоза започват от 25 септември

В Седмица на отворените врати  от 25 до 29 септември  от 08.00 ч. до 12.00 ч. ще се провеждат безплатни скринингови прегледи за туберкулоза в „СБАЛПФЗ – д-р Н. Пенчев – Пазарджик“. Лекари, извършващи прегледите, са д-р К. Сотирова – управител на лечебното заведение, д-р Р. Аврамов и д-р Ст. Михалева.

Кампанията „Седмица на отворените врати” се осъществява във връзка с изпълнение на Националната програма за превенция и контрол на туберкулозата в Р България за периода 2021 – 2025 г.

По време на Седмицата на отворените врати на всеки желаещ ще се предлага скрининг за риска от туберкулоза чрез анкета и консултации. На лицата, които са в риск, ще се извършват допълнителни прегледи и изследвания.

***

За първо шестмесечие на 2023 г. в област Пазарджик са регистрирани 20 лица, болни от туберкулоза. От тях 17 са новорегистрирани.  От тези 17 новооткрити 13 са с белодробна форма на туберкулоза – 10 мъже и 3 жени. Останалите 4-ма са с извънбелодробна форма на туберкулоза.

Вижте още

Мария Бегова получи наградата „Любородие“.В ОУ „Двайсти април“ – 55 години знания и традиции

На 19 април в НЧ“Виделина-1865″ бе кулминацията на инициативи, посветени на патронния празник на Основно …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.