Водещи новини
СНИМКИТЕ са предоставени от НЧ "Св.Св. Кирил и Методий-1912", с.Оборище

Самодейците на НЧ „Св.Св.Кирил и Методий-1912“ се върнаха с няколко отличия от национален фестивал

Повече от 70 читалища с над 1300 участници на 10 септември се включиха в шестото издание на Националния фолклорен фестивал „Свири ми се, пее ми се, оро ми се игра“ в разложкото село Баня. Сред тях бяха и самодейците от НЧ „Св. Св. Кирил и Методий – 1912“, с.Оборище. Начинът, по който представиха красотата и силата на традициите си, впечатли професионалното жури и оборищенци се върнаха с няколко отличия.

Първо място спечели Група за автентичен фолклор „Ламба Ламба“ с ръководител Маргарита Наплатанова. „Ламба Ламба“ спечели и трето място за автентична носия. Трето място журито отреди на изпълненията на Женска певческа група „Гълъбенце“ с рководител Силвия Ненкова. Самодейците при НЧ“ Св. Св. Кирил и Методий – 1912″ получиха и награда за най-атрактивно представяне. Своя принос за отличното представяне има и Танцов състав „Шарена броеница“ с хореограф Кристина Кузманова.

Поздравления за целия екип, който стои зад постигнатия успех! Участието  на самодейците от с.Оборище във фестивала се реализира по проект, финансиран от община Панагюрище. Пожелаваме на НЧ“Св. Св. Кирил и Методий – 1912г“, с. Оборище,  още много  покорени сцени и творчески висини! 

 

Вижте още

Панагюрище отново е столица на млада България. Провежда се Националният фестивал „Родолюбие”

Деветнадесетото издание на Националния фестивал за млади изпълнители на патриотична песен „Родолюбие” се провежда в …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.