четвъртък , 2 май 2024
Водещи новини
М. Йовкова

Мария Йовкова пропусна възможности и не успя да се класира за осмина финалите на „Асарел България Оупън“

Драматична загуба за Мария Йовкова във втория кръг на на WTT Feeder PANAGYURISHTE Presented by Asarel 2023! Първата ни ракета при дамите загуби с 2:3 гейма от полската състезателка Александра Михалак. Мария започна силно и спечели първия гейм с 11:4, но във втория загуби концентрация и не спечели нито една точка. Третият гейм също отиде на сметката на Михалак. В следващите минути Йовкова доминираше изцяло 11:4 в четвъртата част, за да вкара мача в решителен гейм, в който поведе с 10:6 и имаше 4 последователни възможности, за да се класира на 1/8 финалите. Полякинята обаче устоя и спечели 6 поредни точки за крайното 12:10 в своя полза. Въпреки поражението, Йовкова напуска турнира с високо вдигната глава, след като записа първата си победа в Панагюрище в основната схема на сингъл.

Първият ден на септември в зала „Арена Асарел” бе изпълнен с равностойни сблъсъци и изненадващи резултати. Първият поставен при мъжете – Антон Калберг от Швеция, бе отстранен от поляка Самуел Кулчицки след 3:1 гейма. Полският състезател продължи отличното си представне и в предишната сесия, в която се справи със своя сънародник Мачей Кубик (3:1), за да се класира на ¼ финалите.

Поставеният под номер 2 Симон Гози от Франция преодоля тромавия си старт в началото и след две чисти победи срещу Жао (Китай) и Нютинк (Белгия) също намери място сред най-добрите 8. 

При дамите турнирът също предложи изненади – сръбкинята Изабела Лупулеску срази с 3:0 гейма представителката на Китайско Тайпе Хуан и се класира за ¼ финалите. Хан елиминира с много трудности отстранилата Мария Йовкова полякиня Михалак.  

 

Вижте още

Лазорровден е! Честит празник на имениците!

Лазаровден е християнски празник, посветен на Лазар от Витания и неговото чудотворно възкресение от Иисус …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.