четвъртък , 2 май 2024
Водещи новини
Д.Коджабашев СНИМКАТА е предоставена от организаторите

ДНЕС откриват Международния турнир по тенис на маса

От Днес Панагюрище отново ще е столица на световния тенис на маса – официално ще бъде открит Международният турнир. Днес и утре ще се проведат квалификациите, а от четвъртък започват битките в основната схема. Тази година ще има финали в два от състезателните дни – в събота при смесените двойки, а неделя по традиция е за мъжките и женски двойки и за спора за златните медали в дисциплините поединично.

Своята титла при мъжете от 2022 г. ще има възможността да защити представителят на Китай – Джоу Кихао. Сънародникът му Джоу Кай, който изгуби миналогодишния финал, отново е сред заявените азиатци. Сред участниците е и българинът Нягол Стоянов, състезаващ се за Италия и част от техния национален отбор.

Българския флаг ще защитават националите ни при мъжете и жените. Многократният държавен шампион Петьо Кръстев повежда колоната при мъжете, като освен него зрителите в „Арена Асарел” ще имат възможността да гледат един от младите ни таланти Радослав Котев, както и държания ни шампион на двойки и смесени двойки Владимир Петков. Дебют в подобен ранг състезание ще направи и представителят на панагюрската школа в тениса на маса Георги Ефтимов. 

При дамите ще стискаме палци на целия национален отбор при девойките до 19 години, който тази година влезе в осмицата на Европа, а именно: Сиделя Мутлу, Цветелина Георгиева, Виктория Персова и Дамла Хасанова, както и на състезателките ни Мария Йовкова и Калина Христова. 

 

Вижте още

Лазорровден е! Честит празник на имениците!

Лазаровден е християнски празник, посветен на Лазар от Витания и неговото чудотворно възкресение от Иисус …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.