Водещи новини
Председателят на Сдружението "Асарел България Оупъън" Асен Василев поздравява участниците в турнира при откриването му СНИМКАТА е от феййсбук страницата на "Асарел-Медет" АД

Състезатели от 33 държави се включват в Международния турнир по тенис на маса „Асарел България Оупън“

В присъствието на много официални лица, състезатели и публика днес официално беше поставено началото на Седмия международен турнир по тенис на маса „Асарел България Оупън“. Той ще продължи до 3 септември  и в него участват над 140 състезатели от 33 държави. Организатори са Сдружение „Асарел България Оупън“ с помощта на Министерството на младежта и спорта, в партньорство с Българската федерация по тенис на маса.
„Горд съм, че флагът на България ще бъде защитаван от националния отбор, в който влиза нашата млада панагюрска надежда Георги Ефтимов”, каза кметът на община Панагюрище Никола Белишки и пожела на талантливия спортист светли върхове.
Изпълнителният директор на „Асарел-Медет“АД инж. Николай Пелтеков определи турнира като емблематично събитие от спортния календар на Панагюрище. „Поздравявам Ви, че въпреки трудностите и новите изисквания към подобни спортни форуми, съумяхте да съхранихте турнира и сега зала „Арена Асарел“ отново посреща над 140 състезатели. Вярвам, че ще станем свидетели на оспорвани битки и че турнирът ще продължи да се развива“, каза инж. Николай Пелтеков.
„Доволен съм, че се справихме с предизвикателството и след двегодишно прекъсване през 2022 г. проведохме първи турнир от Feeder сериите на World Table Tennis. Всичко това е плод на неуморния труд на хората от екипа ми, за което лично им благодаря. Щастлив съм, че положените усилия дават резултати. За това говори и успешното провеждане на първия за страната международен детски супертурнир по тенис на маса, на който бяхме домакини през май. Надявам се, че ще продължим и в бъдеще да следваме пътя, който ни начертаха основателите на този турнир проф. Лъчезар Цоцорков и г-н Иван Александров“, каза председателят на сдружение „Асарел България Оупън“ Асен Попниколов при откриването на турнира.
Входът за първите три дни – от днес до четвъртък, е свободен, а целодневните билети за мачовете от основната схема на WTT Feeder PANAGYURISHTE Presented by Asarel 2023 са с цена 10 лв. за възрастни. Деца и младежи до 18 години ще влизат свободно в хода на цялото състезание. Пропуските ще може да закупите от касите на „Арена Асарел”.

Вижте още

Седмокласниците от ОУ „Двайсти април“ получиха свидетелствата си за сновно образование

Пожелавам си седмокласниците да запазят детските си очи, защото в тези очи Панагюрище винаги ще …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.