четвъртък , 2 май 2024
Водещи новини
Председателят на Сдружението "Асарел България Оупъън" Асен Василев поздравява участниците в турнира при откриването му СНИМКАТА е от феййсбук страницата на "Асарел-Медет" АД

Състезатели от 33 държави се включват в Международния турнир по тенис на маса „Асарел България Оупън“

В присъствието на много официални лица, състезатели и публика днес официално беше поставено началото на Седмия международен турнир по тенис на маса „Асарел България Оупън“. Той ще продължи до 3 септември  и в него участват над 140 състезатели от 33 държави. Организатори са Сдружение „Асарел България Оупън“ с помощта на Министерството на младежта и спорта, в партньорство с Българската федерация по тенис на маса.
„Горд съм, че флагът на България ще бъде защитаван от националния отбор, в който влиза нашата млада панагюрска надежда Георги Ефтимов”, каза кметът на община Панагюрище Никола Белишки и пожела на талантливия спортист светли върхове.
Изпълнителният директор на „Асарел-Медет“АД инж. Николай Пелтеков определи турнира като емблематично събитие от спортния календар на Панагюрище. „Поздравявам Ви, че въпреки трудностите и новите изисквания към подобни спортни форуми, съумяхте да съхранихте турнира и сега зала „Арена Асарел“ отново посреща над 140 състезатели. Вярвам, че ще станем свидетели на оспорвани битки и че турнирът ще продължи да се развива“, каза инж. Николай Пелтеков.
„Доволен съм, че се справихме с предизвикателството и след двегодишно прекъсване през 2022 г. проведохме първи турнир от Feeder сериите на World Table Tennis. Всичко това е плод на неуморния труд на хората от екипа ми, за което лично им благодаря. Щастлив съм, че положените усилия дават резултати. За това говори и успешното провеждане на първия за страната международен детски супертурнир по тенис на маса, на който бяхме домакини през май. Надявам се, че ще продължим и в бъдеще да следваме пътя, който ни начертаха основателите на този турнир проф. Лъчезар Цоцорков и г-н Иван Александров“, каза председателят на сдружение „Асарел България Оупън“ Асен Попниколов при откриването на турнира.
Входът за първите три дни – от днес до четвъртък, е свободен, а целодневните билети за мачовете от основната схема на WTT Feeder PANAGYURISHTE Presented by Asarel 2023 са с цена 10 лв. за възрастни. Деца и младежи до 18 години ще влизат свободно в хода на цялото състезание. Пропуските ще може да закупите от касите на „Арена Асарел”.

Вижте още

Лазорровден е! Честит празник на имениците!

Лазаровден е християнски празник, посветен на Лазар от Витания и неговото чудотворно възкресение от Иисус …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.