Водещи новини
Празникът на "Асарел-Медет" АД събра хиляди СНИМКИТЕ са от фейсбук страницата на "Асарел-Медет" АД

Фолклорна фиеста събра хиляди за празника на „Асарел-Медет“АД

„Радвам се, че нашето фирмено тържество отново е празник за целия регион и че този ден ни зарежда с прекрасното усещане, че сме заедно, че сме единни и силни. Че екипът на „Асарел“ е като едно голямо семейство. А всичките ни успехи са благодарение на хората – на настоящите и бивши работници, специалисти и мениджъри в „Асарел“! Вие сте главните герои на успеха! Вие заслужавате и придавате смисъл на всеки наш празник!“ С тези думи се обърна днес, 26 август, председателят на Надзорния съвет на „Асарел-Медет“АД Димитър Цоцорков към хилядите работници и служители на дружеството, ветераните от компанията и гостите на традиционното честване на Деня на миньора в село Панагюрски колонии.

Отляво надясно: инж. Николай Пелтеков, Димитър Цоцорков и инж.Делчо Николов
Изпълнителният директор инж. Николай Пелтеков благодари на целия екип на „Асарел-Медет“, че, въпреки трудностите и серията от кризи, през които преминава българската икономика, дружеството посреща празника с чувството за успех. „Цифрите са категорични – през миналата година изпълнихме бизнес плана на дружеството и постигнахме отлични технологични показатели – извличане от над 92% мед при преработката на медни руди, които са няколко пъти по-бедни от средното за света“, каза инж. Пелтеков. Той добави, че само за последните 10 години групата „Асарел“ е създала над 5 млрд. лева допълнително търсене на стоки и услуги в българската икономика. „Ние сме неизменно сред водещите нефинансови предприятия в страната и сред лидерите в добивната индустрия. Като един от най-големите индустриални инвеститори в България имаме огромен ефект върху икономиката и социалната среда в района на Панагюрище. А каузата на Панагюрище винаги е била и ще продължи да бъде кауза и на хората от „Асарел“, добави изпълнителният директор инж. Николай Пелтеков.
Председателят на Управителния съвет инж. Делчо Николов сподели, че един от най-често задаваните му въпроси през последните години е бил „Кога ще се съберем пак заедно на Колониите?“ „Ето, че този ден дойде и отново сме тук на нашия празник“, каза инж. Николов. 
Фоклорна фиеста се разрази след официалната част на сцената в село Панагюрски колонии. Самодейни формации от Панагюрище, Бъта и Оборище демонстрираха таланта си в организираното надиграване.
Като герои във фолклорна приказка се почувстваха зрителите при изпълненията на Николина Чакардъкова и Неврокопския танцов ансамбъл. Под звуците на виртуозните музиканти се завъртя традиционното фирмено хоро, поведено от председателя на Надзорния съвет Димитър Цоцорков.
Сцената в курорта даде шанс за изява и на местните таланти от Центъра за подкрепа на личностното развитие Виктория Манева, Стойко Шопов и Кристина Гочева.
Деси Добрева разходи почитателите си из всички фолклорни области на България със съвременни аранжименти на обичани песни.
Празничната програма през втория от Дните на миньора 2023 събра на една сцена Симона Загорова и Глория.
Вкусно допълнение към програмата бе специалният говежди курбан, приготвен от майстора на черпака Ути Бъчваров и сварен в казан от автентична асарелска мед.
Най-малките посетители също забравиха за скуката заради забавленията и игрите, организирани в детския кът. Голяма беше опашката пред любимците на тийнейджърите – инфлуенсърите Калоян Димитров – BALLAN и Надежда, които в продължение на час се снимаха с феновете си и раздаваха автографи.
По традиция тържественото честване започна в параклиса „Свети Иван Рилски“ с водосвет за здраве и благополучие.
Празника уважиха министърът на енергетиката Румен Радев, заместник-министърът на икономиката и индустрията Ивайло Шотев и народните представители Стефан Мирев, Радомир Чолаков и Небие Кабак. Сред гостите бяха още областният управител Валентина Кайтазова, кметът на община Панагюрище Никола Белишки и зам.-кметът Галина Матанова, председателят на Общинския съвет в Панагюрище Христо Калоянов, а също и председателят на Управителния съвет на БМГК инж. Драгомир Драганов, изпълнителният директор на БМГК доц. д-р инж. Иван Митев, председателят на Научно-техническия съюз по минно дело, геология и металургия доц. Кремена Деделянова, общински съветници, кметове на общини и населени места от региона. Синдикатите бяха представени от президента на КТ „Подкрепа“ Димитър Манолов и лидерите на двата миньорски синдиката Владимир Топалов и Валентин Вълчев. Тържеството уважиха представители на браншови и работодателски организации, партньори на компанията, представители на медиите, общински и държавни институции, на образователни, културни и неправителствени организации.

 

Вижте още

Панагюрище отново е столица на млада България. Провежда се Националният фестивал „Родолюбие”

Деветнадесетото издание на Националния фестивал за млади изпълнители на патриотична песен „Родолюбие” се провежда в …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.