неделя , 28 април 2024
Нина Истревска получава наградата си за най-добра снимка с фотоапарат от зам.-кмета Г.Матанова СНИМКАТА е предоставена от организаторите на церемонията

Отличените в конкурса „Най-добра снимка на фойерверки” получиха своите награди на церемония

Победителите в конкурса „Най-добра снимка на фойерверки” от Международния фестивал на фойерверките 2023 бяха наградени на официална церемония. Тя се проведе в Исторически музей на Панагюрище на 22 юли, съобщи д-р Николай Радулов, член на Фото клуб Панагюрище, който съорганизатор на конкурса.

 „Изпратените ни за конкурса кадри са отново на едно добро ниво”, каза д-р Радулов и допълни, че „фотографията на фойерверки изисква едно по-особено и специфично отношение”.

Присъстващите бяха приветствани от заместник-кмета по хуманитарните дейности в Община Панагюрище Галина Матанова. Кадрите на наградените, а и на всички участници в конкурса, пишат историята на фестивала в годините, заяви е тя.

„Много е радостно, че конкурсът придава един приятен отзвук на всичко, случило се във фестивала. Посредством вашите снимки ние се връщаме назад и успяваме да видим случвалото се от дистанция, тъй като ние, занимавайки се с подготовката на фойерверките, сме прекалено на близко разстояние”, каза Нено Иванов от „Огнена хризантема” ЕООД, съорганизатор на конкурса.

Награените за най-добра фотография
СНИМКАТА е предоставена от организаторите на церемонията

Като награди отличените в надпреварата получиха грамота, ваучер за пиротехнически средства и албум с историческите забележителности на Панагюрище. Всеки от тях сподели емоцията и малко от историята, която стои зад създадения от него фото кадър. Припомняме, чче конкурсът бе в 2 категории: Фотография с фотоапарат и Мобилна фотография.  В първата категория отличените са:

  1. Нина Истревска
  2. Николай Гареев
  3. Николай Николов

При  Мобилната фотография най-добре, според журито, са се справили: 

  1. Вера Паничарова
  2. Петрана Петришка
  3. Мая Колева
    Мая Колева с наградата си за спечеленото трето място за фотография с мобилен телефон
    СНИМКАТА е предоставена от организаторите на церемонията

Призът „Избор на публиката” тази година грабна Вера Паничарова. На страницата на конкурса във фейсбук нейният кадър събра рекордните 531 гласа (към 23,59 ч. на 29 юни), с което завоюва безапелационно наградата за най-харесвана снимка.

Тази година конкурсът има и една специална награда – за топ фен. Тя е за малкия Ради от София.

Международният фестивал на фойерверките – Панагюрище, България 2023 се проведе в продължение на три дни – 9, 10 и 11 юни. Организатор и финансираща събитието бе Община Панагюрище, съорганизатор “Огнена хризантема” ЕООД. Генерален спонсор на фестивала беше „Асарел-Медет” АД. С финансова подкрепа се включи и „Оптикс“ АД.

 

Вижте още

Отборът на „Войводите“ с 3 победи в областното футболно първенство

Поредно безапелационно представяне на младите надежди от отбора на „Войводите“ в първенствата на БФС в …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.