Водещи новини
СНИМКА: архив

Заради ремонт спират временно влака Пловдив-Панагюрище-Пловдив

Поради извършване на ремонтни дейности по проект за модернизация на жп възел Пловдив, се преустановява движението на влаковете по ж. п. линия Пловдив – Панагюрище – Пловдив за времето от 01.08.2023 г. до 25.09.2023 г. Това съобщава на сайта си Община Стрелча, като успокоява, че за същия период за пътниците по този маршрут ще бъде осигурен транспорт с автобуси. Градската линия ще обслужва необходимата връзка с автобусите, заместващи влаковете. През посочения период ж. п. спирки Цар Асен и Царацово няма да бъдат обслужвани.
Влакове няма да минават от първи до четвърти коловоз в жп гара Пловдив и връзката между гара Пловдив и гара Филипово. Движението ще бъде ограничено и ще се осъществява от пети до десети коловоз, информират от БДЖ.
Идеята за железница до Средногорието е още от 1895 година, но става факт през 20-те години на ХХ век, благодарение на панагюреца Стоян Костурков, министър на железниците, пощите и телеграфите в петия кабинет на Александър Малинов. Стоян Костурков е бил депутат в ХVІ, ХVІІ, ХVІІІ, ХІХ, ХХІ и ХХІІІ Обикновено народно събрание.

Вижте още

Панагюрище отново е столица на млада България. Провежда се Националният фестивал „Родолюбие”

Деветнадесетото издание на Националния фестивал за млади изпълнители на патриотична песен „Родолюбие” се провежда в …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.