Водещи новини
Част от участниците в баскетболната академия, която се провежда в Панагюрище СНИМКИТЕ са предоставени от организаторите

Панагюрище отново е домакин на баскетболната академия с английски език

Панагюрище и тази година е домакин на Баскетболната академия с английски език на ДАРБИ. В сравнение с миналата година, участниците, желаещи да съчетаят обучението със спорта, са двойно повече и лагерът стартира със 140 деца от цялата страна и около 15 треньори и преподаватели по английски език. Програмата включва обучение по английски език, двуразови тренировки и вечерни занимания и забалвения, съобщиха за oshtepan.com организаторите.

Баскетболната акдемия бе открита на 16 юли в парк хотел „Асарел“ и ще продължи  до 29 юли. Първата седмица от баскетболната академия беше закрита на 22 юли в зала „Асарел“.

За да участват в нея от Сърбия пристигат едни от най-добрите баскетболни треньори – Бранко Максимович (Branko Maksimović) и Ненад Петрович (Nenad Petrović).

  • Бранко Максимович е главен треньор на „Локомотив-Кубан на ВТБ Обединена Лига (VTB League), има над 5 години опит в ABA лига (Adriatic Basketball Association), бил е и главен треньор на KK Crvena Zvezda.
  • Ненад Петрович има над 8-годишен опит като треньор в „Партизан“-Белград, бил е асистент-треньор на Toronto Raptors (NBA) и повече от 5 години е бил треньор в Китай.

В академията участват и български треньори и баскетболисти, сред които: Янчо Янков – кондиционен треньор, носител на купа „Лиляна Ронкети“ с БК „Левски“; Европейски шампион с Младежка Юношеска Формация на България, няколко пъти национален шампион на България и носител на купата на България.

  • Михаил Капитанов – асистент треньор на БК „Черноморец“ и сребърен медалист от 2022-2023
  • Пламен Алексиев – старши треньор на „БК Ямбол“ и най-етичен треньор за сезон 2022-2023
  • Кристияна Георгиева – треньор в Детска школа „Черноморец“

Спортен мениджър на академията е Георги Боянов – един от най-добрите български баскетболисти в Националната Баскетболна Лига.

По време на баскетболната академия, освен всекидневните тренировки, се провеждат няколко събития, мачове и състезания за умения и качества.

И тази година в рамките на академията ще бъде обявен MVP и участниците ще имат възможност да кандидатстват за 100% и частични стипендии в средни училища и университети в Америка и Европа.

 

 

 

Вижте още

„ОПТИКС“ АД получи високото отличие „Иновативно предприятие за 2023 г.“

Годишните награди на Съвета по иновации, дигитализация и нови технологии“ към Българската търговско-промишлена палата (БТПП) …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.