Водещи новини
СНИМКАТА е от сайта на МОН

Началниците на РУО обсъждаха с просветния министър подобряването на организацията на работа

Министърът на образованието и науката проф. Галин Цоков свика национална среща на началниците на регионалните управления за подобряване организацията на работа и подготовка за следващата учебна година.“Трябва да се научим, че подготовката за следващата учебна година започва с края на настоящата. Затова е важно да направим нужната организация сега”, подчерта проф. Цоков. По думите му заедно с обсъждане на текущите проблеми, трябва да има диалог за стратегическите промени в системата. 

Резултатите от ДЗИ и НВО, както и ефективното функциониране на Механизма за обхват на децата и учениците в образователната система, бяха основни теми на дискусиите. Сред поставените теми бяха още необходимостта от повече контрол и подкрепа, както и на политики за анализ на училищно ниво и квалификацията на учителите.

 Дискутирано бе как да се подобри приобщаването на родителите – да оценят преимуществото на знанието и образованието, особено в начален етап.

„В нашата образователна система липсва аналитично звено. Имаме нужда от екип, който да изследва процесите, да провежда целенасочени обучения с учители, директори – как те да анализират резултатите на учениците. Ролята на учителите все повече ще бъде на творци при подготовка на работата си с учениците“, обобщи министър Цоков.

За първи път бяха организирани и работни групи между началниците на РУО. Те бяха разделени на екипи, които да дефинират основните проблеми, които срещат в работата си и да предложат оперативни решения.

ИЗТОЧНИК: МОН

 

Вижте още

„ОПТИКС“ АД за поредна година сключи дарителски договори с Община Панагюрище и Община Стрелча

По традиция всяка година „ОПТИКС“ АД подкрепя събития и дейности в сферата на културата, образованието …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.