сряда , 17 април 2024
Водещи новини
Корицата на книгата

„Букварчето на дядо Валери“ представят на 19 май в Панагюрище

Книгата „Букварчето на дядо Валери“ на Валери Станков ще бъде представена на 19 май  от 17.30 часа в музикалната зала на Народно читалище „Виделина-1865“ в Панагюрище. Художник на книгата е панагюрецът Стайо Гарноев.

Валери Станков не за първи път ще гостува в Панагюрище. Той е роден на 5 март 1956 г. в гр. Варна. Основно и средно образование завършва в родния си град, а висше образование, специалност „Руска филология“, в ШУ „Еп. К. Преславски“. Работил е като учител, спасител по плажовете, зам.-председател на Районен съвет за култура – Варна, шофьор на такси, моряк, нощен пазач в частна детективска агенция, редактор и гл. редактор в литературния алманах „Простори“, телевизионен репортер в програма „Море“ на РТВЦ – Варна, журналист във в. „Черноморие“, криминален репортер във в. „Черно море“, служител в община Варна като директор на възстановения Театър на поезията, управител на ИК „Галактика“, след това директор на университетското издателство във ВСУ „Черноризец Храбър“, а после управител на Издателство „Книгата“ – Варна, и главен експерт в Дирекция „Култура и духовно развитие“ в Община Варна. Автор е на над 20 книги с поезия, белетристика, публицистика.

Вижте още

Пълна колекция от медали спечелиха певческите млади панагюрски таланти на Международния фестивал „Абанико“

Пепа ФИЛИНА Група от 26 певци и инструменталисти, обучаващи се в музикалните класове към Центъра …

Един коментар

  1. Greetings! Very useful advice in this particular post! Its the little changes that produce the largest changes. Thanks for sharing!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.