събота , 20 април 2024
Момент от Международния фестивал по фоиерверки през 2022 година СНИМКА: Николай Гареев

Десетото издание на Международния фестивал по фойерверки в Панагюрище ще се проведе през юни

 

Десет години се навършват от първото издание на Международния фестивал по фойерверки в Панагюрище.  Тази година зрелищното събитие ще се проведе на 9, 10 и 11 юни. Организатори са Община Панагюрище и „Огнена хризантема” ЕООД. Генерални спонсори на Международния фестивал по фойерверки са  „Асарел-Медет” АД и Община Панагюрище. С финансова подкрепа участва и „Оптикс“ АД.

Отборите, които участват в десетото издание на Международния фестивал по фойерверки са от Андора, Германия и Италия. По регламент условията за всички участници са еднакви:  състезателните отбори ще представят 2-минутно свободно фойерверк шоу, което няма да се оценява. След това ще имат 3 до 7 минути, в които да представят своето състезателно шоу. Подсигурени са еднакви по вид ефекти и материали. Големината на бомбите е идентична за трите отбора, а броят на фойерверките е равен. 

Подгряваща заря, която е извън състезателната програма, и тази година ще бъде изпълнена от „Огнена хризантема” ЕООД. Община Панагюрище е подготвила богата концертна програма във всяка една от трите вечери.

Вижте още

В Националния конкурс на революционно слово „Оборище- факел на свободата“ участваха 200 човека

На 13 април в с.Оборище, Панагюрска община, се проведе IX-ото издание на Националния конкурс за …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.