четвъртък , 28 март 2024
Част от Лесотехническия университет СНИМКАТА е от сайта на Лесото

От 1 юли закриват факултет „Стопанско управление“ в Лесотехническия университет

Закрива се факултет „Стопанско управление“ в структурата на Лесотехническия университет – София. Това реши Правителството след искане на ректора на висшето училище по решение на академичния съвет.

Лесотехническият университет включва в структурата си шест факултета: „Горско стопанство“, „Горска промишленост“, „Екология и ландшафтна архитектура“, „Ветеринарна медицина“, „Стопанско управление“ и Агрономически факултет.

Във факултет „Стопанско управление“ се обучават студенти по специалностите „Стопанско управление“ от професионално направление „Администрация и управление“ и „Алтернативен туризъм“ от професионално направление „Туризъм“. Броят на студентите и докторантите е 62-ма. Преподавателите на основен трудов договор са общо 20 и броят им не съответства на изискванията в Закона за висшето образование.

Студентите по „Стопанско управление“ ще продължат обучението си по специалността във факултет „Горско стопанство“. Студентите по „Алтернативен туризъм“ и тези в магистърската програма „Управление на алтернативния туризъм“ ще продължат във факултет „Екология и ландшафтна архитектура“. Докторантите ще продължат подготовката си във факултетите „Горско стопанство“ и „Екология и ландшафтна архитектура“, в които преподават техните научни ръководители.

Със закриването на факултета всички структурни звена на ЛТУ ще отговарят на изискванията на закона, ще се подобри финансовото състояние на университета и факултетите при запазване на академичния състав и обучението в акредитираните професионални направления. Закриването на факултета влиза в сила от 1 юли 2023 г.

 

Вижте още

Преслава Мехтерова за изборите: Бюлетините от СИК №25 са предадени на на лица от Общинска администрация

Уважаеми жители на община Панагюрище, след като съдът постанови, че изборът за кмет на общината …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.