четвъртък , 18 април 2024
Водещи новини
Надежда Ковачева от Панагюрище е носител на престижни награди от национални и международни конкурси СНИМКА: архив на oshtepan.com

На 22 април в Панагюрище започва песенният национален фестивал „Родолюбие“

Над 330 музикални таланти от цяла България ще посрещне Панагюрище на ХVIII –ото издание  на Национален фестивал за млади изпълнители на българска патриотична песен „РОДОЛЮБИЕ“. Той е с конкурсен характер и ще се проведе на 22 и 23 април в голямата зала на Театър Дом – паметник.                                                                             

Конкурсната програма ще започне на 22 април в 9.00 часа с изпълнения вокални групи от  II възрастова група. От 10:30 ч. ще се състезават вокалните групи от  III възрастова група, а от 11.15 часа от IV възрастова група. В 11:30 ч. започват да пеят вокалните дуети и триа от II и III възрастови групи.

В 12:30 ч. ще е празничното шествие по площад „20 април“ и поднасяне на цветя пред Вечния огън на мемориален комплекс „Априлци“. Официалното откриване на фестивала е в 13.00 часа

За 13:15 ч. е предвидено награждаването на вокалните групи, дуети и триа от  II, III и IV възрастови групи.

Конкурсната програма ще продължи в 13:45 ч. с индивидуални изпълнения на участниците от  II възрастова група. В 18:00 часа ще започнат индивидуалните изпълнения на певците от III-та възрастова група, а от 19:30 часа от IV-та група.

НАГРАЖДАВАНЕТО на индивидуалните участници от II, III и IV е в 20:30 часа 

На 23 април  (неделя) КОНКУРСНАТА ПРОГРАМА ще започне отново в 9:00 часа. Първи ще пеят вокалните групи и дуети  от I възрастова група, а в 10:30 часа ще са индивидуалните изпълнения /6-7-годишни/ от същата възраст.

В 14:30 ч. – награждаване на вокалните групи и дуети от I възрастова група 

14:45 ч. – индивидуални изпълнения от I възрастова група (8-9-годишни)

19:00 ч. – награждаване на лауреатите и връчване на специалните награди

Вижте още

Политическите партии не постигнаха съгласие за състава на РИК – Пазарджик. Ще го определи ЦИК

Областният управител Валентина Кайтазова проведе днес консултации с парламентарно представените политически партии и коалиции за …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.