неделя , 28 април 2024
Инж. Николай Пелтеков е изпълнителен директор на "Асарел-Медет" АД от 4 януари 2023 г. Той е част от екипа на компанията вече 25 години и доказва своя професионализъм по време на кариерното си израстване като дългогодишен член на висшия мениджърски екип. От февруари 2022 г. е генерален директор на „Асарел-Медет“, а преди това три години е директор „Ремонтни дейности“. Започва като механошлосер и механик в рудник „Асарел“, след което става началник на участък в рудник „Асарел“. Ръководил е цех „Ремонт Обогатителна фабрика“, направление „Ремонти“ и отдел „Инженеринг на ремонта“. Завършил е „Комплексна механизация и поточни линии“ в Минно-геоложкия университет „Св. Иван Рилски“. СНИМКА: "Асарел-Медет" АД

Изпълнителният директор на „Асарел-Медет“ АД инж.Н.Пелтеков: Мерим ръст с най-добрите в света

Четвърт век в „Асарел-Медет“ означава, че още в началото съм избрал правилната компания.

На върха ме отведоха трудът и постоянството. Но гледам на себе си като „човек от един екип“, а не като „човек на върха“. До такъв връх човек не може да достигне сам, а застава там заедно с други хора.

Когато вече си на първата линия в управлението тежестта е по-голяма, отговорността – също.

Моят личен измерител за професионализма е човек силно да харесва това, което прави, и това да личи от резултатите, които постига.

Кариерното израстване в „Асарел-Медет“ е белег за професионализъм и доверие.

Приемствеността е задължителна за нашата фирмена политика. Изпитвам голямо уважение към това, което е постигнато от предходните изпълнителни директори. Летвата за мен е вдигната много високо и целта ми е да продължа тази успешна линия.

Хората в една компания правят чудеса, когато са мотивирани, имат обща цел и чувстват подкрепата на ръководителите си.

Ключов момент в управлението на едно голямо предприятие като „Асарел-Медет“, структуроопределящо за своя регион, е социалната отговорност и инвестициите за просперитета на региона, в който живеят над 93% от хората в нашия екип.

След дълги години работа, свързана с различни аспекти на ремонтната дейност в „Асарел-Медет“, ще кажа, че един ремонт трябва да е правилно планиран и да се извършва само от професионалисти.

Скоростта на технологичното обновление зависи от способността на хората да го възприемат. Зависи и от мащабността – на работата, мисленето и инвестициите.

Моето „златно“ правило, което ми дава опора в работата, е да бъда честен в отношенията си с хората.

От проф. Лъчезар Цоцорков научих много! Научих, че трябва да се мисли мащабно и дългосрочно, да се сравняваме с най-добрите в света и решенията да се взимат от хора, които знаят и могат.

Феноменът „листа на чакащите“ за работа в една компания е оценка за работата на компанията от хората, които са извън нея.

„Асарел-Медет“ е предпочитан работодател, защото сме минна компания на световно ниво и сме доказали грижата си за хората и региона, в който живеем.

Общото между асарелци с голям трудов стаж и тези, които сравнително отскоро са в компанията, е, че умеем да постигаме мечтите си.

Моята визия за „Асарел-Медет“ – да продължим да развиваме дружеството като модерна компания с успешни хора и принос за обществото. Заедно с другия бизнес и институциите да работим за задържането на младите хора в Панагюрище и за това те да имат добри възможности за своята професионална и житейска реализация в родното си място.

Балансът между инвестициите за развитие на предприятието и социалните инвестиции е труден, но важен. Само когато една компания се развива устойчиво, тя може да дава пример не само с иновациите, но и със своите социални проекти.

Някои от добрите принципи, „изковани“ в „Асарел-Медет“: „Да тръгнем първи, означава да тръгнем навреме“ е нашето мото, което отразява стремежа ни към иновации. Другият е убеждението ни, че нищо не е дотолкова добро, че да не може да се подобри още повече, както казваше проф. Цоцорков. Част от фирменото ни ДНК е осъзнатото разбиране да се грижим за околната среда и да търсим подобрения във всички аспекти на нашата дейност.

Отвъд клишето, че са най-ценният капитал, хората са човеци, а не капитал. Това са различни хора с различни способности и различни съдби, които на работното си място очакват да са ценени именно като различни хора и добри професионалисти.

Зелената практика, която най-силно толерирам, е засаждането на дръвчета за възстановяване на горите, защото има съвсем пряк и дългосрочен зелен ефект. Заедно с това – внедряването на екологични технологии и автоматизирани системи за мониторинг на околната среда, за да има превантивен подход, а не да се действа постфактум.

Ако имам един ден, в който ми е дадена свободата и силата да направя каквото си поискам, то всяка минута от него ще работя за един по-добър свят.

ИЗТОЧНИК: copy-paste от economic.bg

Вижте още

Обучителна визита в Норвегия по проекта „Активни граждани за енергийно независими общини”

От 17 до 20 април заместник-кметът на община Панагюрище инж.Стоян Бодуров е на обучителна визита …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.