Водещи новини
Писателят раздава автограи на панагюрсите си читатели СНИМКИ: Илия НЕМИГЕНЧЕВ

Писателят Радослав Гизгинджиев в Панагюрище: „Ние притежаваме само онова, което даваме“

Илия НЕМИГЕНЧЕВ
На 23 март от 18.00 часа гост на Общинска библиотека „Стоян Дринов“- Панагюрище беше най-четеният автор за 2022г.- Радослав Гизгинджиев. Любимецът на панагюрските читатели представи своята последна книга ,,Недра“, а с нея и по-голямата част от творчеството си. Всички гости на срещата осъзнаха, че преди да е майстор на словото, Радослав Гизгинджиев е всестранно развита личност.  Той е завършил славянска филология във Великотърновския университет, кинематография в НАТФИЗ и психология. В момента авторът на „Рай“ е един от най-известните съвременни български писатели. 
Откриването на срещата с майстора на перото от Смолян започна с песента ,,По никое време“ на Ивелина Балчева, изпълнена от Надежда Ковачева. Това, по думите на Гизгинджиев, е било очарователна изненада.  Представянето на книгата стана повод за оживена дискусия на множество теми- за книгите, стила на писане на г-н Гизгинджиев, за живота на писателя, за „неговите“неща, спомените отг детството и къде се чувства истински „у дома“. В диалог с директора на библиотека „Стоян Дринов“- Стефан Рапонджиев, писателят сподели лични мисли, разбирания и философия за съществуването, своето светоусещане и живота.

Радослав Гизгинджиев

За Панагюрище, като град, Радослав Гизгинджиев каза:,, Все едно, ако божествата имат ръце от камък, те са хванали града в шепи! „. Към младежите Гизгинджиев отправи апел и обясни своето безпокойство на психолог: „Бягайте от „Не ми се вижда никой, не ми се излиза никъде“. Много хора полудяха, някои успяха да излязат от дупките на виртуалността, но трети просто умряха“. Авторът с лекота разкри част от житейската си мъдрост в няколко  силни изречения: „Ние притежаваме само онова, което даваме. Нищо друго не ни принадлежи. След 100 години в къщите ви ще живеят други хора.“

Срещата завърши с китка ранни пролетни цветя, поднесени от г-н Стефан Илков, с автографи и снимки с почитатели.

Вижте още

„ОПТИКС“ АД получи високото отличие „Иновативно предприятие за 2023 г.“

Годишните награди на Съвета по иновации, дигитализация и нови технологии“ към Българската търговско-промишлена палата (БТПП) …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.