събота , 27 април 2024
Носителките на Гран При и златни медали Лора Куруджиева и Кристина Гочева заедно с г-жа Нона Немигенчева и златните медалисти Глория Щрангова и Християн Балева. СНИМКАТА е предоставена от майката на Лора

За първи път 2 приза Гран При от един фестивал спечелиха 2 панагюрски изпълнителки, а други златни и сребърни медали

Завиден талант и висока класа показаха на Осемнадесетото издание на Международния фестивал „Кръстопът на музите“ панагюрските славеи от Школата по поп и джаз пеене „Евгени Зумпалов“ от Центъра за подкрепа за личностно развитие. От  21 до 23 октомври в София възпитаниците на вокалните педагози Нона Немигенчева, Пепа Филина и Величка Маслева атакуваха и завладяха не само сцената, а и сърцата на журито и публиката.

С блестящото си изпълнение на джаз 15-годишната Лора Куруджиева,

Лора Куруджиева
СНИМКАТА е предоставена от родителите

ученичка на Нона Немигенчева и Пепа Филина, спечели Гран При, а в направление „Световен хит“ безапелационно грабна златен медал. Тя стана носител и на парична награда на името на покойния Томи Йовчев – основател на конкурса. За отбелязване е, че наградата се връчва за първи път. Изключително се представи и 14-годишната Кристина Гочева, чийто музикален ръководител е Нона Немигенчева. С песен на роден език Кристина Гочева взриви атмосферата и журито също й присъди отличието Гран При. Това е прецедент за фестивала, тъй като досега никога не са давани два еднакви приза на една и съща школа. 

Кристина Гочева с композитора Хайгашод Агасян, който беше част от журито

С изпълнението си в направление „Мюзикъл и песни от филми“ Кристина спечели и златен медал. Двете девойки  получиха покана за участие в конкурс в Италия. Поздравления! 

Поздравления и за други две млади изпълнителки, възпитанички на Нона Немигенчева и Пепа Филина. Кристиана Чуклева спечели два златни медала – единият за изпъълнение на песен на роден език, а другият в направление „С песнитте на Стефан Диомов“. Йоана Караджова пък се пребори за бронзов медал в направление „Мюзикъл и песни от филми“. Два златни медала заблестяха на гърдите на Глория Щрангова, която участва в направленията „Световен хит“ и „С песните на Стефан Диомов“. Стивани Джунова също беше безупречна в изпълненията си. Тя се пребори за златно отличие с песен на роен език, а в направление „Фолклор“ спечели сребърен медал. В направление „Световен хит“ златен медал грабна и Християн Балева най-малките – Мария Димитрова и Румяна Узунова, успяха да се преборят за сребърни медали с изпълненията си в направление „Песен на роден език“. Глория, Стивани, Християн, Мария и Руми са ученици на г-жа Немигенчева.

С песен на роден език отлично се представи Валерия Николова, на която професионалното жури присъди сребърен медал. В направление „Мюзикъл и песни от филми“ Марина Юрукова бе класирана на трето място и си тръгна с бронзов медал. Двете момичета са възпитанички на г-жа Филина. Със сребърен медал бе отличена и Наталия Пашова, която участва в направление „Песен на роден език“. Тя се обучава при музикалния педагог Величка Маслева. С представянето си в „Кръстопът на музите“ панагюрската школа по поп и джаз пеене „Евгени Зумпалов“ за пореден пък доказа, че е една от най-добрите в България.

 

Вижте още

Мария Бегова ще получи общинската награда“Любородие“

Общинската награда за краеведческа дейност „Любородие“ ще бъде връчена на 19 април 2024 година от …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.