сряда , 24 април 2024
Водещи новини
Моменти от Деня на отворените врати ТЕКСТ и СНИМКИ: Илия Немигенчев

Ден на Отворените врати имаше в Районен съд – Панагюрище

Елементи от изложбата

На 21 октомври в Районен съд – Панагюрище се проведе ден на Отворените врати. На събитието присъстваха ученици от 12 клас от СУ,, Нешо Бончев“, бивши служители на съда и гости. Всички бяха посрещнати от председателя – съдия Е. Венчев и съдиите Д. Стателова и М. Татарева. Гостите разгледаха изложбата“140 години Панагюрски съд“, срещнаха се със служители на съда, които представиха различни аспекти и забавни истории от ежедневието на своята професия.

Съдия Стателова

Всеки служител на съда представи своята длъжност и подчерта важността им за съдебната власт. Беше представена презентация за провежданите дни на Отворените врати на РС Панагюрище. За гостите беше подготвена почерпка и сувенирни знаменца с образа на Темида за спомен.

Бяха показани снимки от  обучението „Съд и прокуратура с отворени врати“, в което участват Районен съд – Панагюрище и СУ „Нешо Бончев“. В него се включват лектори от съда,  прокуратурата, органите на реда. Екипът на РС – Панагюрище апелира за разбиране на правото от обикновения човек и за пореден път отбеляза, че младите са бъдещето на държавата ни, те трябва да трупат знания и умения за съвременното гражданско общество. В края на работния ден РС – Панагюрище беше посетен от председателя на Окръжен съд – Пловдив съдия Розалия Шейтанова и нейния екип.

Накрая по традиция бяха представени и най -старинните вещи на съда. Реликвите се показват само на деня на Отворените врати.

Вижте още

Политическите партии не постигнаха съгласие за състава на РИК – Пазарджик. Ще го определи ЦИК

Областният управител Валентина Кайтазова проведе днес консултации с парламентарно представените политически партии и коалиции за …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.