петък , 26 април 2024
Родителите на Яна - Марин и Мария /в средата/ Кушлови заедно с Галя Костова - прокурист в "Асарел-Медет" АД, зам.-кмета на община Панагюрище Галина Матанова и директора на ОУ "Проф.Марин Дринов" Екатерина Футекова /вдясно/ СНИМКИТЕ са от фейсбук страницата на "Асарел-Медет"" АД

Връчиха стипендията на името на проф.Марин Дринов на Яна Кушлова

В двора на родната къща на проф. Марин Дринов на официална церемония днес беше връчена стипендията на негово име. Тази година комисията по избора реши стипендията да бъде присъдена на Яна Маринова Кушлова, която е студент в Лондонския университет „Роял Холуей“, специалност „Физика“. 

Галя Костова, прокурист на „Асарел-Медет“, поздрави стипендиантката, като й пожела здраве и сбъднати мечти. Наградата от името на Яна приеха нейните родители Мария и Марин Кушлови.

Дриновската стипендия бе учредена от Община Панагюрище и „Асарел-Медет“ АД през 2009 година по повод 170 години от рождението на проф. Марин Дринов, като се присъжда ежегодно от 2009 г. С нея се награждават изявени студенти от Панагюрище, които се обучават в престижни университети в чужбина. Средствата са в размер на 2000 евро и се осигуряват от „Асарел-Медет“ АД по силата на дарителски договор с Община Панагюрище.

На 20 октомври е рождената дата на проф.Марин Дринов и ОУ „Проф.Марин Дринов“ – Панагюрище всяка година отбелязва тържествено тази дата.

Учениците от ОУ „Проф.Марин Дринов“ продължиха патронния си празник в парка

След церемонията в Дриновата къща честването продъли в парка, където ученииците пяха и рецитираха стихове за духовността и будителството. По традиция пред паметниците на бележитите възрожденци проф. Марин Дринов и Нешо Бончев бяха поднесени венци и цветя от институции и граждани.

 

Вижте още

Отборът на „Войводите“ с 3 победи в областното футболно първенство

Поредно безапелационно представяне на младите надежди от отбора на „Войводите“ в първенствата на БФС в …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.