петък , 26 април 2024

Служителите от Регионална здравна инспекция в Пазарджик излизат на символичен протест

НИЕ, СЛУЖИТЕЛИТЕ НА РЗИ ПАЗАРДЖИК СЕ СОЛИДАРИЗИРАМЕ С ПРОТЕСТИТЕ НА КОЛЕГИТЕ СИ ОТ СТРАНАТА

Днес, 26.09.2022 г. от 12. 00 до 12.30 ч. служителите от Регионална здравна инспекция Пазарджик излизаме на символичен протест пред сградата на инспекцията, с което изразяваме пълната си подкрепа към Националния протест на служителите на РЗИ.

Подписахме декларация адресирана до президента на Република България г-н Румен Радев, до министър-председателя г-н Гълъб Донев и до министъра на здравеопазването д-р Асен Меджидиев, с която отправяме искания за увеличение на трудовите си възнаграждения.

Ние, служителите от РЗИ сме неуморно на своя пост в името на общественото здраве. Три години работихме в условията на световна пандемия. Малцина си дават сметка за всеотдайната работа и дейностите по овладяване на пандемията от COVID-19, за 24-часовото разположение, за неуморния труд през почивни и празнични дни, за готовността и саможертвата в полза на общественото благо.

Задачите и отговорностите на Регионалните здравни инспекции, като териториален орган на МЗ, не се изчерпват с COVID-19. РЗИ осъществява и организира държавната здравна политика на територията на съответната област. Ролята на служителите на РЗИ е осигуряване на превенция, промоция и контрол на общественото здраве в България. Задълженията се увеличават и разширяват по обем и направление всеки изминал ден. Вменяват се нови задължения и отговорности, при които ние здравните специалисти проявяваме отдаденост и професионализъм.

Всекидневно се сблъскваме с общественото недоволство и негативи, които неизменно се проявяват поради естеството на работа. В тези трудни моменти не си позволяваме проявата на безотговорност, не абдикираме от ангажиментите си, съзнавайки благородната си мисия в името на живота и здравето на хората.

През 2022 г. служителите в РЗИ не получихме никакво увеличение на работните заплати,

неглижиране, което при тези галопиращи цени поставя нас и семействата ни пред сериозни изпитания, тъй като основните заплати са едни от най-ниските в системата на държавната администрация и в бюджетната сфера.

Ето защо служителите на РЗИ Пазарджик се присъединяваме към протестите на служителите от РЗИ в страната и към техните искания за незабавно увеличение на основните трудови възнаграждения.

Вижте още

Община Панагюрище съдейства за залесяване на 200 дръвчета

Норвежки клен, ясен и явор са основните видове дръвчета, които бяха засадени през изминалите почивни …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.