сряда , 24 април 2024
Водещи новини

Служителите от Регионална здравна инспекция в Пазарджик излизат на символичен протест

НИЕ, СЛУЖИТЕЛИТЕ НА РЗИ ПАЗАРДЖИК СЕ СОЛИДАРИЗИРАМЕ С ПРОТЕСТИТЕ НА КОЛЕГИТЕ СИ ОТ СТРАНАТА

Днес, 26.09.2022 г. от 12. 00 до 12.30 ч. служителите от Регионална здравна инспекция Пазарджик излизаме на символичен протест пред сградата на инспекцията, с което изразяваме пълната си подкрепа към Националния протест на служителите на РЗИ.

Подписахме декларация адресирана до президента на Република България г-н Румен Радев, до министър-председателя г-н Гълъб Донев и до министъра на здравеопазването д-р Асен Меджидиев, с която отправяме искания за увеличение на трудовите си възнаграждения.

Ние, служителите от РЗИ сме неуморно на своя пост в името на общественото здраве. Три години работихме в условията на световна пандемия. Малцина си дават сметка за всеотдайната работа и дейностите по овладяване на пандемията от COVID-19, за 24-часовото разположение, за неуморния труд през почивни и празнични дни, за готовността и саможертвата в полза на общественото благо.

Задачите и отговорностите на Регионалните здравни инспекции, като териториален орган на МЗ, не се изчерпват с COVID-19. РЗИ осъществява и организира държавната здравна политика на територията на съответната област. Ролята на служителите на РЗИ е осигуряване на превенция, промоция и контрол на общественото здраве в България. Задълженията се увеличават и разширяват по обем и направление всеки изминал ден. Вменяват се нови задължения и отговорности, при които ние здравните специалисти проявяваме отдаденост и професионализъм.

Всекидневно се сблъскваме с общественото недоволство и негативи, които неизменно се проявяват поради естеството на работа. В тези трудни моменти не си позволяваме проявата на безотговорност, не абдикираме от ангажиментите си, съзнавайки благородната си мисия в името на живота и здравето на хората.

През 2022 г. служителите в РЗИ не получихме никакво увеличение на работните заплати,

неглижиране, което при тези галопиращи цени поставя нас и семействата ни пред сериозни изпитания, тъй като основните заплати са едни от най-ниските в системата на държавната администрация и в бюджетната сфера.

Ето защо служителите на РЗИ Пазарджик се присъединяваме към протестите на служителите от РЗИ в страната и към техните искания за незабавно увеличение на основните трудови възнаграждения.

Вижте още

ПРОГРАМА за тържествата по повод 148 години от Априлското въстание

 Тази година поради обективни обстоятелства възстановката, която Регионален клуб „Традиция“ организира, няма да е на …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.