петък , 26 април 2024
СНИМКИТЕ са предоставени от пресцентъра на ОДМВР-Пазарджик

Наградиха огнеборци случай професионалния им празник – 14-ти септември

Огнеборци от структурите на Регионалната дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението” в Пазарджик бяха отличени по случай професионалния им празник – 14-ти септември. Церемонията се проведе в двора на пожарната в Пазарджик и на нея присъстваха областният управител г-н Трендафил Величков, директорите на ОДМВР и РДПБЗН-Пазарджик старши комисар Иван Зеленков и комисар Ангел Ангелов, главен инспектор Ралица Тодорова от ГДПБЗН-МВР, г-н Стелиян Хараланов от Националната асоциация на доброволците в Република България. Сред присъстващите бяха и доброволци от доброволните формирования „Аварийно спасяване” и „Мейдей” гр.Пловдив.

С „Почетен знак на МВР 3-та степен” бе отличен началникът на Районната служба „Пожарна безопасност и защита на населението” в Пазарджик главен инспектор Васил Недялков. Със заповеди от Главния секретар на МВР и Директора на ГДПБЗН са наградени още осмина огнеборци: Спас Маринов, Христо Вълков, Васил Гавазов, Атанас Добрев, Атанас Мангешов, Иван Убинов, Христоско Цвятков, Десислав Бързаков.

Областният управител Трендафил Величков връчи грамоти от името на областната администрация на всички огнеборци, участвали в ликвидирането на големите горски пожари в землищата на Лесичово и Елшица. Сред наградените на церемонията бяха и представителите на пловдивските доброволни формирования „Мейдей” и „Аварийно спасяване”. Старши комисар Иван Зеленков, както и останалите гости също поздравиха огнеборците. „Вие сте хора с изключителни сърца и неслучайно се разчита много на вас. В аванс ви поздравявам и ви желая винаги да всявате в хората спокойствие”, каза в обръщението си към присъстващите старши комисар Зеленков.

Г-н Стелиян Хараланов връчи на областния управител Трендафил Величков и на директора на пазарджишката пожарна комисар Ангел Ангелов почетния знак на Националната асоциация но доброволците в Република България.

 

Вижте още

Община Панагюрище съдейства за залесяване на 200 дръвчета

Норвежки клен, ясен и явор са основните видове дръвчета, които бяха засадени през изминалите почивни …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.