Водещи новини
Част от срещите на Антоанета Цонева и Александра Стеркова с хората от областта СНИМКИТЕ са предоставени от Предизборния щаб

От сергията до строителния хипермаркет – “Демократична България” подкрепя предприемаческия дух в Пазарджик

По-високи доходи, по-добро образование и здравеопазване, ясна ориентация към Европа и стабилна бизнес среда. Пътят към онази България, в която всички искаме да живеем свободно, да отглеждаме децата си и да остареем достойно не e кратък и бърз. В “Демократична България” са наясно с това, затова от първия си ден с решителност и смелост поставят ясно темите и посоката за постигане на отдавна закъснелия икономически растеж, който хората заслужават. В потвърждение на ангажимента на обединението за преодоляване на последиците от многобройните застъпващи се кризи, за подкрепа на предприемачеството и създаване на нови работни места, водещите кандидати на “Демократична България” в Пазарджик Антоанета Цонева и Александра Стеркова продължават серията си от срещи с бизнеса в областта.

След разговорите в „Крез“, “Оги инвест”, “Матраци Симеонов”, “Нота бене”, “Ингилиз”, множеството малки семейни магазинчета и салони в общините, двете дами се срещнаха официално и със Сдружението на предприемачите в Пазарджик в началото на тази седмица. Организираха и бизнес закуска във Велинград. “От сергията на Айше от Св. Петка на пазара в Белово, до впечатляващия търговски комплекс “Крез” в Пазарджик, в региона ври и кипи предприемачески дух, който ни зарежда с оптимизъм, че  България може много повече и разумът ще победи разрухата.”  Това коментира Антоанета Цонева след срещата с бизнесите в Пазарджик. Тя допълни, че “Демократична България” изпълнява своя ангажимент да облекчи предприемачите от непосилната тежест на бюрокрацията, да ги освободи от произвола на институциите, които действат като чадър за удобните и бухалка за неудобните и да ги защити и подкрепи в моментите на криза. 

Именно в тази посока в последните три парламента, обединението беше водеща сила за реализиране няколко ключови инициативи. Бяха закрити Специализираният съд и прокуратура, като репресивни инструменти. Даде се допълнителна възможност на Европейската прокуратура да работи по разследването на злоупотреби с европейски средства. Повиши се драстично сигурността на електронните регистри и се направиха първи, решителни стъпки за въвеждане на реално електронно управление, въпреки съпротивата на администрацията. А в следващото Народно събрание ще работи усилено за въвеждане на еврото, което допълнително ще облекчи търговския обмен с държавите от ЕС и ще бъдат освободени средства за истинска пенсионнна реформа.

Предприемачите от пазарджишко коментираха и мярката на “Демократична България” за вдигане на прага за регистрация по ДДС от началото на 2023 г. на 100 000 лв. като много положителна. Те отбелязаха резултата от усилията на обединението за въвеждане на новите правила за използване на енергия от възобновяеми енергийни източници за собствени нужди. “Промените скъсиха пусковите срокове, което е облекчение и спестява ценно време и средства.” Споменаха конкретно и усъвършенстването на системата за ваучери в полза както на работодателите, така и на служителите, като малка, но осезаема промяна за подобряване на бизнес климата. 

“Ясно е, че хората, които имат бизнес, искат предвидимост, искат да планират и инвестират, заради което им е необходима стабилност”, коментира Антоанета Цонева. Като част от последното редовно павителство, което завари продлъжаващите последствия от ковид пандемията, посрещна войната в Украйна, енергийната криза и последвалата инфлация, екипът на “Демократична България” беше сред ключовите застъпници за включване в бюджета на справедливи компенсации за бизнеса общ размер около 4 млрд. лева.

“Навременна подкрепа, която достига до хората и бизнесите, които имат реална нужда от тях. Компенсации “на калпак”, при които караш Панамера и получаваш помощи, не са работещи, само изкривяват икономиката и засилват социалното неравенство. Продължаваме да отстояваме тази позиция и още в първите дни на новия парламент очакваме предложението на служебния кабинет за новите компенсации, за да не губим нито ден на фона на настъпващия зимен сезон.”

Така Александра Стеркова коментира след срещата в Пазарджик ангажимента на “Демократична България” за справедлива подкрепа за хората и бизнеса във времената на тежка криза. 

“Демократична България” е единствената политическа партия, която обикаля областта и стига до всяко село,” катогерични бяха представителите на бизнеса в Пазарджик. 

Срещите на Антоанета Цонева и Александра Стеркова с бизнеса в региона продължават и днес с посещение на един от лидерите в автомобилната индустрия – гиганта „Костал“. 

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

 

Вижте още

Джудисти от 20 страни ще участват в турнира „Топалов Оупън“ в Панагюрище

На 15 и 16 юни Панагюрище ще е домакин на Осмото издание на Международния турнир …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.