СНИМКАТА е от сайта на МОН

В 132 училища учениците ще спортуват на нови площадки

Съвременни условия за спорт на открито ще бъдат осигурени за над 69 000 ученици, обучаващи се в 132 училища в страната. В 72 от тях предстои да бъдат изградени нови спортни площадки със специализирана настилка, а в останалите 60 съществуващите игрища ще бъдат основно ремонтирани. За целта правителството отпусна 15 млн. лева по Програмата за изграждане и основен ремонт на спортни площадки в държавните и общинските училища.

12 701 518 лева се предоставят на 77 общини. С тях ще бъдат изградени нови спортни площадки в 60 общински училища, а в други 50 площадките ще бъдат основно ремонтирани. 2 060 593 лева се отпускат и за 20 държавни училища, финансирани от Министерството на образованието и науката. В половината от тях ще бъдат изградени нови спортни площадки, а в останалите 10 предстои ремонт на съществуващите. 237 889 лева са осигурени и за Министерството на културата. Те ще бъдат използвани за строителство на площадки за спорт в две държавни училища.

Целта на програмата е подобряване на спортната култура на учениците чрез изграждане, разширяване и модернизиране базата на училищата. С нейното изпълнение ще се подобрят условията за провеждане на учебните часове по физическо възпитание на открито, както и на спортни дейности извън учебния план.

ИЗТОЧНИК: сайт на МОН

Вижте още

„Луд за отвързване“ идва на1 април в Панагюрище

Димитър Туджаров-Шкумбата, който е сред любимците на българите, ще представи пред панагюрска публика своя спектакъл …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.