сряда , 24 април 2024
Водещи новини
СНИМКА архив на oshtepan.com

Учебната година започва присъствено, личната карта на ученика ще е единственият документ на хартия

В 2347 училища и 1799 детски градини ще се обучават деца и ученици през новата 2022/2023 учебна година. Това съобщи Евгения Костадинова, директор на дирекция „Съдържание на предучилищното и училищното образование“ в МОН пред БНР.

През лятото имаше ремонти в близо 900 училища, като в преобладаващата част вече са приключили. В около 60 училища ремонтните дейности ще продължат, но за учениците ще бъдат осигурени условия за нормален учебен процес.
Безплатните учебници и учебните комплекти за учениците до VII клас вече са доставени, има учебници и за ученици с нарушено зрение, за обучаващите се в европейските училища.
Личната карта на всеки ученик е единственият документ, който остава на хартия, а бележникът може да е на хартия или електронен по решение на училищата.

В момента МОН събира информация за обезпечеността на учебните заведения с горива за отопление и след анализ ще реагира, за да не се стигне до прекъсване на учебни занятия или преминаване в обучение от разстояние в електронна среда.
Учебната година ще започне присъствено и ще протича съгласно изискванията и насоките на здравните власти.

ИЗТОЧНИК: сайт на МОН

Вижте още

Важно С Ъ О Б Щ Е Н И Е за пчеларите

В изпълнение на разпоредбите на Наредба № 13 от 26 август 2016 г. за мерките за опазването …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.