събота , 20 април 2024
Проф.Денков и проф.Пенов /вдясно/ СНИМКАТА е от сайта на МОН

Служебният министър на образованието проф. Пенов: Образованието не може да е обект на политически игри

Образованието и възпитанието винаги са били общ ангажимент за обществото и не могат да са обект на политически игри. С тази увереност проф. Сашо Пенов пое поста на служебен министър на образованието и науката.

Работата на екипа ще е насочена към подготовката на новата учебна година, както и към изпълнението на дейностите, заложени във вече приети стратегии за развитие в сферата на образованието и науката. Целта ни е да се случат още по-добри неща и ученици, родители и преподаватели да са убедени, че администрацията мисли за тях, каза министърът.

„Със своя огромен опит проф. Пенов ще бъде изключително полезен през следващите месеци, за да може нашата система да се подготви за учебната година и да продължат всички дейности, които в момента са започнати“, увери акад. Николай Денков при предаването на поста. Той каза, че новият министър може да разчита на администрацията.

Вижте още

„ОПТИКС“ АД за поредна година сключи дарителски договори с Община Панагюрище и Община Стрелча

По традиция всяка година „ОПТИКС“ АД подкрепя събития и дейности в сферата на културата, образованието …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.