събота , 20 април 2024

ОУ „Проф.Марин Дринов“ и СУ „Нешо Бончев“ се представиха отлично в мероприятия, организирани от РДПБЗН- Пазарджик

В изпълнение на целите на Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението” – МВР и Националния календар за изяви по интереси на децата на Министерството на образованието и науката през периода април-юни 2022 г. бяха организирани няколко мероприятия от РДПБЗН- Пазарджик в партньорство с РУО Пазарджик, училища и детски градини на територията на областта, припомнят от пресцентъра на ОДМВР- Пазарджик. Проведен бе конкурс за детска рисунка на тема „С очите си видях бедата”. В конкурса участваха 232 млади художници с 234 творби. Рисунките бяха оценени от комисия и класираните общо 18 творби на първо, второ и трето място са изпратени за участие в националния етап на конкурса.

  1. В периода май-юни 2022 година беше проведено областно ученическо състезание по „Защита при бедствия, пожари и извънредни ситуации“. В състезанието участваха представителни отбори от всичките 12 общини на територията на областта. Класирането е следното:

Първо място – ОУ „Свети Патриарх Евтимий“, гр. Пещера;

Второ място –  СУ“Методий Драгинов“ ,с. Драгиново, община Велинград;

Трето място – ОУ“Проф. Марин Дринов“, гр. Панагюрище.

Отборът на  ОУ „Свети Патриарх Евтимий“  ще представя област Пазарджик в националния етап на състезанието, което ще се проведе от 27-ми до 29-ти юни в град Велико Търново.

3.От 6-ти до 9-ти юни в к.к. „Албена“ се проведоха ХХI републикански състезания на младежките противопожарни отряди „Млад огнеборец“. Област Пазарджик беше представена от отбора „Млад огнеборец“ към СОУ „Нешо Бончев“ град Панагюрище. Десетте млади огнеборци се представиха заеха 7-мо място в комплексното класиране от 28-те отбора от всички области, което е най-доброто класиране на отбор от област Пазарджик в последните 10 години, съобщават от пресцентъра на ОДМВР-Пазарджик.

Вижте още

Отборът на „Войводите“ с 3 победи в областното футболно първенство

Поредно безапелационно представяне на младите надежди от отбора на „Войводите“ в първенствата на БФС в …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.