Момент от панагюрската фолклорна вечер, организирана от Лайънс клуб - Панагюрище СНИМКИ: Павлина ЛАЛЕВА

Лайънс клуб проведе панагюрска фолклорна вечер с благотворителна кауза, за която бяха събрани над 5000 лева

На 18 юни в един от панагюрските ресторанти Лайънс клуб – Панагюрище организира панагюрска фолклорна вечер с благотворителна кауза под мотото „Да победим глада“. В поканите беше обявен дрес код – национална носия или мотив от нея, и повечето  гости от Панагюрище, както и лъвове от Варна, Велико Търново, Търговище, Габрово се съобразиха с него. Приветствие към всички отправи президентът на Лайънс клуба Мария Бензарова.

Президентът на Лайънс клуб – Панагюрище Мария Бензарова

Вечерта искреше от багри и бе наситена с добро настроение. Подхранваха го народните песни, изпълнени от талантливите Виктория Манева и Светлозара Крайчева, стихотворението „Април“ в изпълнение на Георги Крушевски, на когото Лайънс клуб – Панагюрище е помагал, танцът „Панагюрско златно съкровище“ в изпълнение на членове на Лео клуба. Много сърдечни усмивки предизвика изпъстрения с панагюрски диалект монолог, поднесен артистично от г-жа Петя Сеферинкина.

Извиха се волни народни хора.

 

Виктория Манева и Светлозара Крайчева

 

Георги Крушевски

 

Едно от изиграните народни хора

За събиране на финансови средства за каузата по традиция беше разиграна томбола и имаше търг за картината с натюрморт на младия художник Петър Петров. Платното беше купено от д-р Симеонова. Предоставени за откупка бяха квалитетно вино от Винарска изба „Румелия“, панагюрска луканка, направена от членовете на панагюрския Лайънс, и книги на панагюрската писателка Дида Гемиджиева, чието издаване Лайънс клуб – Панагюрище подпомага финансово.

Поздравителен адрес и парични средства в плик за каузата бяха изратили кметът на община Панагюрище Никола Белишки и заместник-кметът Галина Матанова. По банков път  към благотворителността се бяха присъединили кметът на община Стрелча инж.Георги Павлов, председателят на Общински съвет – Панагюрище Христо Калоянов, панагюрски бизнесмени и членове на местния Лайънс клуб, които нямаха възможност да присъстват лично.

За всеки присъстващ на панагюрската фолклорна вечер Лайънс клуб бешше подготвил комплимент – стилно опаковано пликче с шарена сол.

Водеща на събитието бе Магдалена Джолова.

Водещата Магдалена Джолова и нените помощници при тегленето на печелившите числа за томболата

В първите часове на новия ден организаторите на благотворителната кауза „Да победим глада“ отчетоха, че събраната за нея сума е 5 550 лева – 5001 лева от вечерта, а останалата сума е преведена по банков път на 17 юни. Има вероятност сумата да се увеличи.

Семейство Христина и Георги СТАНЧЕВИ

Павлина ЛАЛЕВА

Елементи от танца „Панагюрското златно съкровище“
Петя Сеферинкина

 

Вижте още

Кукери от с.Бъта привлякоха вниманието на туристическото изложение ”ВАКАНЦИЯ & СПА”

Днес в Централното фоайе на Интер Експо Център министърът на туризма Зарица Динкова откри официално …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.