петък , 19 април 2024
Полицейска кола. СНИМКА: архив на oshtepan.com

От полицията призовават шофьорите към по-сериозно внимание. Започна акцията „Ваканция ! Да пазим живота на децата на пътя!”.

На 15 юни започна традиционната за сезона акция на полицията „Ваканция ! Да пазим живота на децата на пътя!”.

От края на май учениците от начален етап са във ваканция, от 15 юни от основен етап, а до края на юни всички ученици ще бъдат във ваканция. Това означава повече подрастващи на улиците, по тротоарите, в парковете, градините, игрищата, детските площадки. Тяхното присъствие като участници в движението – пътници, велосипедисти, водачи на тротинетки или пешеходци, създава големи отговорности на водачите на МПС.

От изключителна важност е и ангажираността на родителите, които да напомнят ежедневно на децата как и къде се пресича правилно, как безопасно се управлява велосипед или тротинетка. Ангажиментът за детската безопасност е ангажимент на всички ни, без значение в какво качество сме по улиците. Екипи на пътна и охранителна полиция ще извършват регулярни проверки за спазването на правилата за движение от пешеходци, велосипедисти, водачи на различни видове индивидуални електрически превозни средства, от водачите на МПС. Шофьорите, които превозват деца в автомобилите си, задължително да използват правилно поставени обезопасителни системи и предпазни колани. Нашата цел не е налагането на санкции, а насочването на вниманието върху безопасността, за да не се допускат пътно-транспортни произшествия, при които да има пострадали деца, подчертават от пресцентъра ОДМВР-Пазарджик.

Вижте още

Разходка назад във времето направиха учениците от ОУ „20 април”

Изключително интересна разходка назад във времето представи днес Регионален клуб „Традиция“ – Панагюрище пред учениците …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.