четвъртък , 18 април 2024
Водещи новини
Участниците в срещата на поколенията въ волейболната игра. СНИМКИ: Павлина ЛАЛЕВА

От 2-годишни до 73-годишни участваха във волейболния празник „Среща на поколенията“ в Панагюрище

Волейболен празник имаше днес в зала „Арена Асарел“ в Панагюрище. Организира го Волейболен клуб „Пан волей“ с проекта „Среща на поколенията“ по Общинската програма „Панагюрище – европейски град на спорта“.                                           

Медалите
Двегодишната Анни се учи как се играе волейбол
Двегодишнаата Анни

Най-малкият участник в празника бе 2-годишната Анна, а най-възрастният 73-годишният Иван Нинов, доайен на волейбола в Панагюрище. Половин час преди официалното откриване на  събитието започна разгряването, при което малки и големи тренираха изпълнението на сервис, а някои от малките учеха заедно с големите как се приема и подава волейболното кожено кълбо.

Треньорът Надежда Деньова учи поредния бъдещ спортист как се играе волебол

Спортния празник откри заместник-кметът на община Панагюрище Галина Матанова. В словото си тя обърна внимание на ролята на председателя на клуба Стоян Василев. Последователно, със сърце и често пъти не с толкова благ тон, пред общинското ръководство той защитава волейболната игра в Панагюрище и отстоява решенията на клуба й, каза зам.-кметът. Управителният съвет на ВК „Пан волей“ изненада г-н Василев с награда за цялостен принос към развитието на волейболната игра в Панагюрище от 2013 година насам. Отличието връчи г-жа Матанова. Г-н Василев развълнуван благодари, като подчерта, че волейболът е интелигентна игра, не е за всеки и трудно се прави в Панагюрище.

Приятно изненадан с жест на внимание бе и Иван Нинов, който получи своята награда преди председателя на клуба. След официалната церемония започна надиграването, за което бяха сформирани няколко отбора: мъже студенти, мъже над 35 години, мъже над 50 години, студентки и момичета 7-8 клас. В отбора на студентките се включи треньорът Надка Деньова. Тя е човекът, който положи много усилия през годините и поддържаше пламъчето на любовта към волейбола, научи всички как се играе. Затова присъстващите я аплодираха.

В отбора на момичетата игра Росица Ангелкова, другият треньор на клуба. Надпреварата бе всеки срещу всеки, като се играха 2 от  3 гейма. При нежния пол с 2:0 гейма победи тимът на момичетата. Мачовете между отборите на мъжете бяха много оспорвани и с много положителна емоция. Усещаше се, че те се забавляват, играейки. Няколко пъти имаше преминаване от един отбор в друг. Тъй като целта на турнира бе да събере всички, преминали през клуба, накрая всички – и победители, и победени – получиха еднакви награди. Връчи им ги председателят на УС на ВК „Пан волей“ Стоян Василев.

Доктор Николай Николов, който бе медицинското лице на спортното мероприятие, ДАРИ хонорара си на клуба.

Вижте още

Работа да търсиш! Свободни места има в изобилие в общините Панагюрище и Стрелча

Дирекция „БЮРО ПО ТРУДА”  – Панагюрище съобщава, че към 2 април работните места за специалисти …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.