събота , 27 април 2024
Средно училище "Нешо Бончев" е едно от двете иновативни училища в Панагюрска община СНИМКА: архив на oshtepan.com

Дванадесетокласничка от СУ „Н. Бончев“ е първа на областния кръг на олимпиадата по БЕЛ, един ученик е втори, а друг четвърти

И през тази учебна година учениците от СУ ”Нешо Бончев” се представиха отлично на областния кръг

на олимпиадата по български език и литература. Дванадесетокласничката Християна Кокотанекова е първа в област Пазарджик с резултат 75 т., който я поставя на трето място в страната в протокола за допускане за участие в националния кръг на олимпиадата.
Мария Гурбешлиева /65 т./ и Добрин Немигенчев /60.5 т./ заемат второто и четвъртото място в областта от участвали 13 зрелостници. Малко преди държавния изпит по български език и литература учениците от 12-ти клас са проверили своите знания и умения върху изучаваните художествени текстове с отговори на отворени и затворени въпроси, формулиране на тези, функционална грамотност, редактиране на типове грешки и създаване на аргументативен текст.
Това е първият випуск, който ще държи матура по нов формат, сподели г-жа Милка Пискова, изключително доволна от резултатите на своите ученици, които се подготвяха по Национална програма “Ученически олимпиади и състезания”.
Много добро е и представянето на учениците от 9 и 10 клас, които участваха в областния кръг на олимпиадата по БЕЛ. От явилите се около 60 участници от
училищата в Пазарджишка област в групата 8 – 10 клас няма класирали се за
националния кръг. Представителите от СУ “Нешо Бончев” – Диана Иванова IXа,
Димитър Милчев IXб, Христо Кръстев IXв и Диана Шопова IXб, са показали резултати над средното ниво, които могат да се отчетат като много добри в сравнение с останалите участници от областта.

Вижте още

Наградиха участниците от детските полицейски управления

Доброволците от детските полицейски управления при ОДМВР-Пазарджик получиха много награди от участието си в Националния …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.