четвъртък , 9 май 2024

Двама мъже са с опасност за живота след катастрофа с почерпен млад шофьор от Попинци. Задъържана е и солидно пийнала шофирка от Панагюрище

Седмина водачи на автомобили са задържани за времето от петък до днес заради шофиране под въздействие на алкохол и наркотици

или с отнета шофорска книжка, съобщиха от пресцентъра на Областна дирекция на МВР-Пазарджик.
Един от тях е предизвикал и тежка катастрофа на кръстовище в Пазарджик. Сигнал за инцидента бил получен в събота рано сутринта. Към мястото незабавно били изпратени автопатрули на сектор «Пътна полиция», РУ-Пазарджик, екип на пожарната и линейки на Спешна помощ. Пристигайкиq униформените установили, че 21-годишен мъж от панагюрското село Попинци не спрял на знак «Стоп» с лек автомобил «Сеат». Последвал страничен удар в движещия се по пътя с предимство «Опел», управляван от 31-годишен мъж от пазарджишкото село Главиница. В резултат на тежкия сблъсък са причинени телесни повреди на двама от общо петимата пътуващи в немското возило мъже. Единият е транспортиран и настанен в УМБЛ «Свети Георги» с тежка черено-мозъчна травма, а другият в МБАЛ-Пазарджик с фракура на ребра и гръден кош. И двамата са с опасност за живота. На мястото на удара пътните полицаи тествали водачите с дрегер, като при шофьора на «Сеат»-а уредът отчел 1.22 промила.
По време на рутинни проверки още четирима са били засечени да уравляват автомобилите си с концентрация на алкохол над 1.2 промила. Най-солидно почерпена се оказала 35-годишна жена от Панагюрище. При направената проба дрегерът отчел 3.11 промила концентрация на алкохол в издишания въздух.
Снощи на улица в Пазарджик автопатрул при районното управление в областния град засякъл 51-годшен пазарджиклия да управлява возилото си под въдействието на наркотици. 47-годишен от софийското село Волуяк пък бил засечен в района на АМ «Тракия» зад волана на «Ауди» без шофьорска книжка. Тя му била отнета в началото на годината за други извършени от него нарушения.  

Вижте още

Община Панагюрище БЛАГОДАРИ на жителите си за съпреживяното на Трети март

Уважаеми жители на община Панагюрище, Благодарим Ви за съпричастността и споделеното вълнение на националния празник …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.