Водещи новини

Още три положителни проби за COVID-19 в област Пазарджик

ОБНОВЕНА
Тази сутрин Регионалната здравна инспекция в Пазарджик информира, че 
новите потвърдени случаи

на COVID-19 в Пазарджишка област с три. Два от тях са в семейството на 79-годишен мъж и 64-годишната му съпруга от гр. Пазарджик. Мъжът е бил на лечение за основно заболяване в МБАЛ „Св. Иван Рилски“ в гр. София, уточняват от РЗИ. Семейството е хоспитализирано в Инфекциозно отделение на „МБАЛ Пазарджик“ АД.
Обхванати са контактните лица, които са поставени под карантина, на същите са взети проби.
Третата проба е на 25-годишна жена от Пазарджик.  
Жената е контактна на първата заболяла, която е била хоспитализирана в УМБАЛ „Св. Ив. Рилски“ гр. София, с което случаите в семейното огнище стават 6. Същата е без симптоми и е оставена на домашна изолация за 28 дни.
На 25 април от РЗИ – Пазарджик съобщиха 
за потвърден от Националната референтна лаборатория положителен резултат за COVID-19 на 52 – годишен мъж от Пазарджик. Мъжът е без симптоми, в добро общо състояние, поставен под домашна карантина за 28 дни.
От епидемиологичното проучване е установено, че се касае за семейно огнище, тъй като заразеният е контактен на четиримата заболели от гр. Пазарджик – жена и мъж – хоспитализирани в Инфекциозно отделение на „МБАЛ-Пазарджик“ АД, техният син и внуче
.
На редовния си брифинг тази сутрин ръководителят на НОЩ генерал-мйор проф.Венцислав Мутафчийски съобщи, че досега общо заразените с коронавирус у нас са 1387 души, от които в болница са 301.Новите положителни проби за последното денонощие са 39. Излекуваните пациенти са 222
Общо починалите до тази сутрин, заразени с коронавирус, са 58 души, като огромната част от тях са били със съпътстващи заболявания. 5312 е броят на тестовете, направени за изминалата седмица.
 

Вижте още

Въвеждане на противоепидемични мерки в област Пазарджик се очаква от 26 януари до 3 февруари

Областният управител Валентина Кайтазова и главният секретар на РЗИ Пазарджик д-р Зоя Шошева проведоха на …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.