Под карантина в област Пазарджик вече са 2072 души, от които в община Панагюрище 89, а в община Стрелча 20. Образувани са 11 досъдебни производства

На заседанието на Областния кризисен щаб областният управител Стефан Мирев съобщи, че 

общият брой на лицата, поставени под карантина в област Пазарджик, е 2072. Разпределението по общини е: 
Батак – 24 души, Белово – 84, Брацигово – 53, Велинград – 305 бр., Лесичово – 67 бр., Пазарджик – 870 бр., Панагюрище – 89, Пещера – 122, а Ракитово – 96, Септември – 303, Стрелча – 20, община Сърница – 39 души. Образуваните досъдебни производства до момента за нарушаване на карантина са 11, каза Стефан Мирев. Той допълни, че, по данни на ОДМВР  – Пазарджик, през 8-те КПП-та на входно-изходните артерии на град Пазарджик, ежедневно преминават между 32 и 35 000 лица.
Съставени са 9 акта за неспазване на разпоредените противоепидемични мерки.
Петима са лекуваните от коронавирус на територията на областта, съобщи вчера на брифинга на Областния кризисен оперативен щаб в Пазарджик директорът на Регионалната здравна инспекция д-р Фани Петрова. Трима от пациентите са в Инфекциозно отделение на МБАЛ – Пазарджик, а една пациентка на 55 г. има в пещерската МБАЛ „Проф. Димитър Ранев“.
В периода от 24 до 31 март ОДБХ – Пазарджик е осъществила 204 проверки в обекти за производство и търговия с храни, съобщи директорът на институцията д-р Петко Митев. Установени са две несъответствия по спазване на законодателството и противоепидемичните мерки, издадени са предписания. Издаден е 1 АУАН за обект, който няма регистрация по Закона за храните. Инспекторите са се отзовали и на 4 сигнала на граждани.
ИЗТОЧНИК И СНИМКА
Областна администрация – Пазарджик

 

Вижте още

Въвеждане на противоепидемични мерки в област Пазарджик се очаква от 26 януари до 3 февруари

Областният управител Валентина Кайтазова и главният секретар на РЗИ Пазарджик д-р Зоя Шошева проведоха на …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.