Водещи новини

Пътните полицаи в област Пазарджик проверяват дали са декларирани газовите уредби в автомобилите. Глобата е 150 лева

През цялата седмица служителите, осъществяващи пътен контрол в област Пазарджик, извършват проверки на автомобилите с монтирани газови уредби,

позволяващи работа на двигателя с втечнен нефтен газ или сгъстен природен газ. Контролът над водачите и собствениците на автомобили е с цел да се установи дали е спазено изискването при изменение в конструкцията на превозното средство – монтиране на уредба да бъде заявено в Пътна полиция и отразено в регистрационния талон.Това съобщиха от пресцентъра на Областна дирекция на МВР – Пазарджик.
Предвид на множеството желаещи да заявят тази промяна на гишетата в сектор „Пътна полиция” при ОДМВР-Пазарджик и цел да се успокоят водачите, от полицията напомнят:
Промяната на данните за вида на горивото се заявява от собственика на превозното средство при извършване на първата промяна в регистрацията не по-късно от 3 години от първоначалната проверка на уредбата по реда на наредбата по чл. 148 ал. 1 от Закона за движение по пътищата.
Съгласно чл. 179 ал. 1 т.3 от Закона за движение по пътищата, собственик или длъжностно лице, което допуска в движение по пътищата пътно превозно средство, чиято конструкция е изменена без съответно разрешение, се наказва с глоба в размер на 150 лева.

Вижте още

Община Панагюрище БЛАГОДАРИ на жителите си за съпреживяното на Трети март

Уважаеми жители на община Панагюрище, Благодарим Ви за съпричастността и споделеното вълнение на националния празник …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.