Водещи новини

Церемонията за награждаване на „Звезден клас 2019“ на Община Панагюрище премина с тържественост

 

На тържествена церемония „Звезден клас“ на 20 февруари в голямата зала на Театър дом-паметник в Панагюрище 334 деца и младежи

от община Панагюрище с изявени дарби в областта на науката, изкуствата и спорта получиха морално признание за високите си постижения през изминалата 2019 година.
Начало на събитието даде химнът на РБългария, който изправи на крака стотици. Целта на церемонията „Звезден клас“ припомни актрисата Василка Сугарева, която бе водеща. 
За седма поредна година за постиженията си всеки от съзвездието беше удостоен със символичен медал, а всеки от ръководителите със специален плакет.
По традиция първи на сцената се качиха успелите деца и младежи от областта на науката.
Техен кръстник бе г-н Желязко Гагов, директор на Дирекция „Маркетинг“ във фирма „ОПТИКС” АД.

Той обясни какво са 10 хиляди трилиона – броят на мисловните операции, които изпълнява човешкият мозък, – и подчерта, че изкуственият интелект вече не е фантастика. Напротив! Високите технологии се развиват все по-динамично. Г-н Гагов припомни, че великите хора са тези, коитопреминават през редица изпитания, но не се отказват, а продължават да следват мечтите си и да ги сбъдват.
Бъдете велики!  Влагайте всичко от себе си, защото имате шанса  да изживеете времето си само веднъж!
Сега е Вашето време и от Вас зависи да го направите незабравимо!”
,
призова г-н Гагов.
Последва изпълнение на музикални талант Надежда Ковачева от Школата по поп и джаз пеене „Евгени Зумпалов“ към Центъра за подкрепа за личностно развитие, което наеликтризира въздуха в залата и предизвика овциите на публиката. След песента губернаторът на о
бласт Пазарджик г-н Стефан Мирев
връчи отличията на децата с изявени дарби в областта на изкуствата.

Вашите постижения в сферата на науката, изкуството и спорта са най-голямото признание за учителите, родителите, за всички, които работят за вашето израстване, развитие и утвърждаване в обществото. Гордеем се, че имате желанието, устрема и амбицията да бъдете победители. Бъдете смели, упорити и следвайте мечтите си, а ние ще Ви подкрепяме и аплодираме, каза г-н Мирев. Той поздрави ръководството на Община Панагюрище за успешните инвестиции в образователната, социалната, спортната и културната инфраструктура. 

Сцената трудно събра десетките деца и младежи, занимаващи се с музика, изобразително изкуство и различни видове танци.
 
Най-бързите, най-техничните, благодарение на които спортната слава на община Панагюрище се увеличава, получиха своите отличия от прокуриста на „Асарел-Медет“ АД г-жа Галя Костова.
 
Тя каза, че приема церемонията като празник на бъдещето и спомена кои са приоритетите в Дарителската кампания на „Асарел-Медет“АД. 
 В житейския си път ще срещнете много препятствия, но знанието и талантът, които носите със себе си, ще Ви помагат да ги преодолявате, ще Ви правят по-силни и по-успешни. Мечтайте смело и знайте, че ние сме до Вас и ще Ви подкрепяме”, подчерта  г-жа Костова.
Тя изрази надежда един ден част от тях да свържат своя житейски път и професионална реализация с родния си град.

На тържествената церемония по награждаване на даровитите деца на община Панагюрище присъстваха председателят на Общински съвет – Панагюрище г-н Христо Калоянов, кметът на община Панагюрище г-н Никола Белишки и заместникът му г-жа Галина Матанова, общински съветници, директори на образователни институции, родители.
За финал на вечерта водещата г-жа Сугарева изпълни стихотворението „Аз мога“, което някои твърдят, че го е писал Иван Вазов:
Ако мислиш „сразен съм“, сразен си.
Ако мислиш „не смея“, не смееш.
Ако казваш „бих искал“, но мислиш „не мога“,
просто няма как да успееш.

Ако мислиш, че губиш, „загубен си“,
ще ти каже светът без упойка
успехът се крие във твоята воля
и е в умствената ти настройка.

 Ако мислиш „назад съм“, назад си,
който мисли високо, не пада.
Просто трябва да бъдеш напълно уверен
щом си тръгнал да търсиш награда.

Не най-силният, нито най-бързият
обезателно грабват залога,
но човекът, който печели играта,
е тоз, КОЙТО МИСЛИ „A3 МОГА“.

 

Вижте още

Рекорден брой участници ще има на Националния фестивал „Родолюбие“ в Панагюрище

На 20 и 21 април  в Панагюрище ще се проведе XIХ-ото издание на Националния фестивал …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.