понеделник , 6 май 2024
Водещи новини

„ОПТИКС“ АД откри нова база за оптико-механично производство

 

И тази година в своя Ден на инвестициите – 5 февруари, „ОПТИКС” АД откри

нова производствена база. Тя се намира в Икономическа зона „София-Божурище“. Досега инвестицията в нея е около 6 милиона лева, като ще бъдат открити 14 работни места. Обектът е със съвременно оборудване, предимно с цифрово програмно управление, и модерна измервателна техника, която ще позволи изработката на продуктите да е изключително прецизна. Следващите две години се очаква увеличаване и на инвестицията, и на работните места.
Официалната церемония по откриване на обекта за оптико-механично производство започна с водосвет, отслужен от енорийски свещеник Богомил Вангелов. Изпълнителният директор на „ОПТИКС“ АД инж.Иван Чолаков припомни накратко как е започнала своето развитие фирма „ОПТИКС“ АД  преди 21 години.
Имахме мечти и вярвахме, че ще се справим. Започнахме без пари, но имахме приятели, които ни помогнаха… Трябваше много бързо да развием собствено производство… Под натиска на времето сме допускали грешки от психологическо естество, но научихме, че за просперитета на една компания са важни 3 компонента. Те са съвременно модерно оборудване; визия за развитие, което означава непрекъснат развой; и висококвалифицирани кадри, разказа той и обясни защо новата производствена площадка се намира в Индустриална база „София-Божурище“. В нея се залага на автоматизация и роботизация.
Ръководител ще е инж.Димитър Котларов.
 
Лентата на новата база за оптико-механично производство прерязаха създателят на „ОПТИКС“ АД инж.Иван Чолаков, изпълнителният директор на Национална компания индустриални зони г-жа Антоанета Барес и академик Стефан Воденичаров.

Академик Воденичаров оцени високо работата на „ОПТИКС“ АД, като обърна внимание на международния престиж, който компанията си е спечелила. Той подчерта, че без наука, иновации и квалифицирани кадри няма напредък. 
Откриването на тази база за оптико-механично производство е едно възраждане и ще бъде допълнителен кристал, който ще даде своя принос в развитието на този регион, каза професор Тодор Джамийков от Техническия университет в София.

Той пожела дръзновение и упоритост на екипа и след година да покаже успехите в новата си база.
Със своя широк спектър на конструктивни и производствени възможности в областта на оптичните технологии, фината механика и цялостното интегриране на системи, „ОПТИКС” АД е желан партньор в различни високотехнологични проекти.
В Икономическа зона „София – Божурище“ се реализират 35 проекта като договорените инвестиции са над 530 млн. лв. Гарантираните работни места са над 1600

Вижте още

„ОПТИКС“ АД за поредна година сключи дарителски договори с Община Панагюрище и Община Стрелча

По традиция всяка година „ОПТИКС“ АД подкрепя събития и дейности в сферата на културата, образованието …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.