понеделник , 27 май 2024

Семейството на „Асарел-Медет“ стана на 55 години

 

Съдбата на хиляди хора е свързана с рождения ден на  минно-обогтителен комбинат „Медет“

на 29 декември 1964 година и с новото начало, поставено преди 30 години с откриването на новия минен комплекс „Асарел“ на 6 декември 1989 г.
Десетилетията на иновации и развитие днес отреждат на компанията място в семейството на европейската минна индустрия. ДНЕС „Асарел-Медет“ АД преработва бедните медни руди от нходище „Асарел“ със средно съдържание на мед от 0.27% при изличане от над 92%.
Знаем, че нуждта от мед за икономиката и технологиите на бъдещето ще създава нови възможности пред българската икономика и ще задава пулса на нашето дългосрочно устойчиво развитие през следващите няколко десетилятия, казват от мениждърския екип на панагюрския минен гигант.
„Асарел-Медет“ АД е фактор за развитие и благосъстояние на региона. С грижа към природата и отговорност към работните места инвестира около един милиард и 300 милиона лева в дългосрочното устойчиво развитие на компнията за 20-те години след приватизацията.
С инвестициите в туризма, дареението за залата трезор на Панагюрското златно съкровище и публично-частните партньорства за изграждане на многофункционалната спортна зала „Арена Асарел“ и МБАЛ „Уни Хоспитал“ „Асаарел-Медет“ АД създаде нови възможности за развитие на община Панагюрище и промени облика й. Дружеството осигурява над 00% от приходите в общинския бюджет.

Вижте още

„Асарел-Медет“ АД честити Националния празник Трети март

ЧЕСТИТ НАЦИОНАЛЕН ПРАЗНИК! РЪКОВОДСТВОТО И СИНДИКАЛНИТЕ ОРГАНИЗАЦИИ  на „АСАРЕЛ-МЕДЕТ“ АД честитят националния празник Трети март …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.