Доц. д-р Наталия Футекова и поетесата д-р Стефка Данева гостуваха на деветокласници от СУ „Нешо Бончев“

На 8 ноември, седмица след Деня на народните будители, по инициатива на директора на Общинска библиотека “Стоян Дринов”

Стефан Рапонджиев ученици от СУ „Нешо Бончев“ имаха възможността да се срещнат с личности, които днес помагат да бъде буден националният ни дух. Доц. д-р Наталия Футекова и поетесата д-р Стефка Данева направиха различен и по-вълнуващ часа по философия на учениците от IХа клас.
Доц. д-р Наталия Футекова, наследница на Райна Попгеоргиева Футекова, е управляващ съдружник в „И Ар Пи България” ООД (ERP.BG) – една от водещите български компании за разработка на бизнес софтуер. Тя съчетава успешно предприемаческата кариера в сферата на технологиите с академичната и научна дейност, както и с активното си участие в образователни и други обществени каузи.
Г-жа Футекова е основател на ERP Academy – иновативен проект на водещи фирми от ERP бранша в България, които заедно целят да направят висшето образование по-адекватно спрямо реалните нужди на бизнеса и да помогнат на бъдещите кадри да са максимално подготвени за пазара на труда в сферата на бизнес софтуера.
Поетесата д-р Стефка Данева е родена в Нова Загора, живее в Пазарджик. Педиатър по професия, поет по душа. Автор е на няколко поетични книги за възрастни и за деца. Отличена е в редица национални конкурси, сред които и Националния литературен конкурс за непубликувана детска поезия „Стоян Дринов” в Панагюрище през 2017 г.
Двете дами, макар и от различни генерации, отправиха вдъхновяващи и мотивиращи послания към младите хора да вярват в себе си, да бъдат смели в мечтите си, да се образоват, да са креативни, за да станат успешни и реализирани в България.
Накрая г-жа Футекова предизвика младите хора да влязат в ролята на репортери и да отразят вечерта, срещата на поетесата с панагюрската публика в библиотеката.

Вижте още

Рекорден брой участници ще има на Националния фестивал „Родолюбие“ в Панагюрище

На 20 и 21 април  в Панагюрище ще се проведе XIХ-ото издание на Националния фестивал …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.