Лекари подредиха живописна изложба в панагюрската болница в чест на професионалния си празник

В чест на 7 април – Световен ден на здравето и работещите в сферата на здравеопазването, двама лекари от МБАЛ „Уни Хоспитал“

подредиха свои картини във фоайето на лечебното заведение. Своеобразната изложба може да бъде разгледана от пациентите и техните близки и през следващата седмица.
Двамата лекари
творци са д-р Станислав Бадаланов – лекар в Спешно отделение, и д-р Димитър Кочев, началник на отделението по ортопедия и травматология. Те са отдадени на рисуването от години и споделят, че то е отлична възможност да се разтоварят от напрегнатото си ежедневие на лекари.

Припомняме, че в средата на декември 2017 година д-р Станислав Бадаланов подреди интригуваща самостоятелна изложба  с 46 платна в Исторически музей – Панагюрище със съдействието на местния Лайънс клуб. 

Д-р Станислав Бадаланов е роден в гр.Лом на 26 януари 1963 год.,
където завършва средното си образование. Дипломира се като лекар в Медицински Университет – София през 1994 г.  Специалист е по медицинска паразитология от 2006 г. Работил е в СБАЛИПБ “Проф.Ив. Киров” ЕАД- София, а от началото на 2017 год. е лекар в Спешно отделение в МБАЛ “Уни Хоспитал”- Панагюрище. В него работи и съпругата му д-р Емилия Бадаланова, която има две специалности – по инфекциозни болести и епидемиология.

За oshtepan.com преди година и половина д-р Бадаланов разказа, че рисува още от детската градина. От IV клас започва да посещава курсове по рисуване при ломския художник Иван Манойлов. Най-много му допадат произведенията на Леонардо да Винчи и Микеланджело, а холандските и немските майстори са по-далечни от неговата душевност. Харесва също и някои от произведенията на импресионистите и по-конкретно на Моне.

Предстои среща с двамата лекари специалисти, които ще разкажат повече за творческите си търсения
в Общинска библиотека „Стоян Дринов“ – Панагюрище.

 

Вижте още

ВрИД кметът на община Панагюрище Петър Каменски: Слава на героите от Април 1876-та година!

         Уважаеми жители и         гости на община Панагюрище, Април 1876 г. винаги ще ни …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.