събота , 27 април 2024

Филмови дни ЛУКС 2018: три кинотворби за силни жени в седем града

От 30 ноември до 12 декември ще се проведат традиционните „Филмови дни ЛУКС“, по време на които ще бъдат излъчени трите филма финалисти за наградата за кино „ЛУКС“ на Европейския парламент.

Българската публика за поредна година ще има възможността да види три вълнуващи продукции, които попадат в сърцето на европейския обществен дебат и помагат за отбелязването на универсалния обхват на европейските ценности.
Входът за всички прожекции е свободен. За да запазят места, зрителите ще могат да вземат до 2 безплатни билета предварително. В деня на събитието ще бъдат допускани зрители до изчерпване на местата. Повече информация ще намерите на уеб-страниците на Бюрото на Европейския парламент, Международния София филм фест и в профила на Бюрото на ЕП във Фейсбук.
„Стикс“, „Другата страна на всичко“ и „Жена на война“ ще бъдат излъчени в Благоевград, Бургас, Варна, Плевен, Пловдив, София и Стара Загора. Организатори са Бюрото на ЕП в България и Международният филмов фестивал София филм фест.

Филмите финалисти за наградата „ЛУКС“ бяха представени на пресконференция на 24 юли в Рим.
Това, което обединява селектираните творби, е присъствието на силни женски образи в тях. За носител на наградата „ЛУКС“ на специална церемония на 14 ноември в Страсбург бе обявен „Жена на война“ на исландския режисьор Бенедикт Ерлингсон. Ето къде и кога може да бъдат гледани филмите в България.

Вижте още

Кукери от с.Бъта привлякоха вниманието на туристическото изложение ”ВАКАНЦИЯ & СПА”

Днес в Централното фоайе на Интер Експо Център министърът на туризма Зарица Динкова откри официално …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.