четвъртък , 2 май 2024
Водещи новини

Среща на поколенията се проведе в ОУ „Проф.Марин Дринов“ – Панагюрище

Със среща на дриновските поколения в ОУ,,Проф. Марин Дринов” гр. Панагюрище, започнаха събитията, посветени на патрона на училището.

Срещата се състоя на 12 октомври и премина в много задушевна атмосфера. Хора от различна възраст прекрачихаа отново прага на първото си училище и бяха посрещнати по стар български обичай със стръкче здравец, пита и сол.

 

Дриновска клетва прозвуча за първи път, след което настоящи ученици в ОУ „Проф.Марин Дринов” зададоха на гостите въпроси от различно естество от рода на: защо са избрали точно това училище; много домашни упражнения ли са имали; по кой предмет са имали най-много домашни; какво е да бъдеш учител; учителите имат ли ученици, с които се гордеят; как са се справяли с ученици, които са нарушавали дисциплината…

Всеки от запитаните разказа мил спомен, а видеообръщение прозвуча от Мария Финджикова, която в момента е студент в Холандия. С песен присъстващите на срещата поздрави Габриела Шкодрева, която също е възпитаник на ОУ „Проф.Марин Дринов”.
За милата среща единадесетокласникът Стоян Иванов сподели в социалните мрежи следното:
Преди 12 години прекрачих прага на училището за пръв път. Преди 5 години го напуснах, а днес отново се връщам там със същия първичен ентусиазъм, с който влязох в първия учебен ден! Колко спомени, случки, хора, изградили ме като личност, ме връхлетяха. ОУ,,Проф. Марин Дринов” е иновативно училище с модерна визия за бъдещите поколения, в което усърдният труд на ръководство и учители поставят основите на грамотността, на желанието да търсиш и откриваш, да покоряваш нови върхове! Това е общност на приятели, в която мнението на всеки един от нас наистина има значение“.

Вижте още

Наградиха участниците от детските полицейски управления

Доброволците от детските полицейски управления при ОДМВР-Пазарджик получиха много награди от участието си в Националния …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.