петък , 19 април 2024

Образувани са досъдебни производства срещу двама мъже с психични проблеми

Двама мъже с психични проблеми са задържани и приведени за лечение в специализирано здравно заведение. 

На 14 октомври сутринта в дежурната част на РУ-Пещера бил получен сигнал от 74-годишна жена, която обитавала вила в местност край Батак. Тя съобщила, че внукът и Г.Д.- 25г., буйства и прави опити за физическа саморазправа с нея. Незабавно към мястото бил изпратен дежурен автопатрул. Виждайки униформените, младият мъж побягнал и направил опит да се укрие в съседна вила, като разбил стъклопакет на един от прозорците. Минути по-късно той бил задържан и транспортиран за лечение.
В петък служители на РУ-Пазарджик получили сигнали от няколко жители на областния град за непристойни действия, извършвани от млад мъж. За установяване на лицето били предприети действия от страна на криминалисти при полицейското управление и участъка в пазарджишкия квартал „Изток“. Не след дълго те задържали 29-годишния Я.Р. от Пазарджик. Случая е докладван незабавно на прокурор от Районната прокуратура в Пазарджик. Мъжът е настанен за лечение в Държавната психиатрична болница в областния град, като предстои да му бъде извършена цялостна психолого-психиатрична експертиза. И по двата случая са образувани досъдебни производства, съобщиха от пресцентъра на Областна дирекция на МВР – Пазарджик.

Вижте още

Заболеваемостта от грип в област Пазарджик все още е под нивата за обявяване на грипна епидемия

Данните от последната седмица /15-21.01.2024 г./q подадени от сентинелните практики и генерирани от Информационната система …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.