Водещи новини

Стоян Иванов от Панагюрище е в Румъния като част от българската група по проект от програма „Еразъм+“

От 18 до 30 юли 17-годишният Стоян Иванов от Панагюрище е един от 12-те български участници по проекта

„Фотография на участието“ – инструмент за ангажиране, изграждане на умения и социални иновации и застъпничество”, който е по европейската програма „Еразъм+“ и се реализира в северната ни съседка Румъни, в района Калиманести, известен с термалните си извори.
С приоритет по проекта са младежи с артистични и/или фотографски умения на възраст 17-30 г. Настаняването, храната и пътните разходи се покриват на 100% от организаторите. В проекта участват представители от Румъния, България, Италия, Холандия, Полша и Франция.
Месец преди да тръгне, Стоян сподели за oshtepan.com, че е избрал да участвам в този проект, защото насърчава добрите европейски практики, а за него приобщаващото и иновативното образование са много важни. Другата причина е чрез подобен тип социлни проекти той може да работи за един по-социален свят с грижа към хората, за каузата всеки човек да бъде по ЧОВЕК. 
Първите впечатления на Стоян Иванов от реализацията на проекта в Румъния са, че мястото много тихо и спокойно, а хората са широко скроени. „Ние сме като едно голямо семейство – подкрепяме се, помагаме си, забавляваме се и се ядосваме заедно. Провеждаме много енерджайзери, конференции и пр. Истински се радвам, че имам възможност да се докосна до други култури, да се запозная с нови хора, да разбера за кътчета, за които не съм и подозирал. Българската група е изключително активна. Скоро предстои и българската културна вечер“, разказа панагюрският младеж за oshtepan.com.

Последният проект, в който Стоян Иванов участва по програма „Еразъм+“, бе в Атина, Гърция.
Преди това той представяше България по проект в Син
гапур.

Вижте още

Премиерът на РБългария защити розовото масло в Брюксел

Министър-председателят на РБългария акад. Николай Денков категорично защити българското розово масло и останалите натурални етерични …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.