Водещи новини

Броени дни остават до вихрения спектакъл на „Лезгинка“ в Панагюрище, билети все още има

Все още има билети за спектакъла на Държавния академичен танцов ансамбъл „Лезгинка“, който на 4 декември в зала „Арена Асарел“ в Панагюрище ще разкрие красотата на Кавказ.

Уникални танцьори, израснали в кавказката република и демонстриращи по уникален начин красивото лице на Дагестан, съчетават умело традиционното изкуство и съвременната хореография. Те предават цяла палитра с емоции само с движения на тялото. Вихрените танци, наподобяващи в известна степен българските ритми заради общите ни прабългарски корени, ще се допълват с изящни оригинални носии.
„Лезгинка“ представлява мултиетнически състав, в който можете да видите не само красотата на кавказкия фолклор, но и песните на 33-те националности от Дагестан и Северен Кавказ. Танцьорите показват, че въпреки многото различни националности, могат плодотворно да обединяват усилията си в конструктивни и творчески цели.
Ансамбълът, създаден преди близо 60 години, е обиколил градове на Русия, ОНД, Германия, Полша, Чехия, Словакия, Алжир, Тунис, Мароко, Либия, Сирия, Йордания, Ирак, Кувейт, Франция, Англия, Турция, Белгия , Холандия, Италия, Испания, Нова Зеландия и Австралия и други страни, като е поставил рекорд – 79 спектакъла за 10 дни.
Билети можете да закупите на място, в мрежата на ИВЕНТИМ и веригата на Easypay. Едно е местата й е тотопунктът срещу Минералната баня в Панагюрище.

Вижте още

Пълна колекция от медали спечелиха певческите млади панагюрски таланти на Международния фестивал „Абанико“

Пепа ФИЛИНА Група от 26 певци и инструменталисти, обучаващи се в музикалните класове към Центъра …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.