неделя , 28 април 2024

Три ще са средищните училища в община Панагюрище

На редовното си заседание днес – 27 юли, Общинският съвет ще определи кои да са средищните училища на територията на община Панагюрище.

Предложението на ресорния зам.-кмет  на общината Галина Матанова е средищни училища да са ОУ „Проф.Марин Дринов“ – Панагюрище, СУ „Нешо Бончев“ – Панагюрище и ОУ „Отец Паисий“ – село Попинци.
Предложението е на основание чл.21, ал.1, т.12 от Закона за местното самоуправление и местната администрация и във връзка с чл.53, ал.5 от Закона за предучилищното и училищното образование, и чл.3, ал.1 от Постановление №128 на Министерския съвет от 29 юни 2017 г.
Съветниците ще възложат на кмета на общината да направи мотивирано предложение до министъра на образованието до 10 септември трите училища да бъдат включени в Списъка на средищните детски градини и училища.

Вижте още

Наградиха участниците от детските полицейски управления

Доброволците от детските полицейски управления при ОДМВР-Пазарджик получиха много награди от участието си в Националния …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.