Водещи новини

С лагер приключи първата година на Детското полицейско управление

С провеждане на обучителен лагер в УОГС „Г. Аврамов“- Юндола успешно приключи първата година на ДПУ

при ОДМВР- Пазарджик.  Децата доброволци от НУ „Никола Фурнаджиев“ – Пазарджик, СУ „Св.св. Кирил и Методий“-  Велинград, ОУ „Св. Патриарх Евтимий“ – Пещера“, СУ „Христо Ботев“ – Септемвриq и ОУ „Проф. Марин Дринов“ – Панагюрище се запознаха с компаса, топографската карта, научиха се да се ориентират в природна среда, разпознавайки маркировките и сигнализацията, овладяха техники на ходене, тактика на предвижване в планински местности, подреждане на раницата и необходимата екипировка за планината,научиха правилата за безопасност в природата, причините за нещастни случаи.
Това съобщиха от пресцентъра на ОДМВР – Пазарджик. Оттам допълват, че учениците с изключителен интерес са подходили към въжените екипировки и пренасяне на пострадал.
В обучението освен полицейските служители, работещи по програма „Детско полицейско управление “, се включиха и партньорите им от туристически дружества „Алеко“ – Пазарджик, и „Незабравка“ – Септември, както и доброволците от Планинско спасяване –  Пазарджик.

Вижте още

Община Панагюрище БЛАГОДАРИ на жителите си за съпреживяното на Трети март

Уважаеми жители на община Панагюрище, Благодарим Ви за съпричастността и споделеното вълнение на националния празник …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.