Парад на домашните любимци ще е едно от мероприятията в детската ваканционната седмица в с. Бъта

Пет развлекателни, творчески и спортни събития в пет последователни дни в село Бъта вече привличат вниманието

на малки и големи деца, както и на техните родители. Традиционно интересът е много висок към Парад на домашните любимци, който се провежда за четвърто поредно лято. На 7 юли вечерта в центъра на селото професионално жури ще класира и награди домашните любимци на над 15 деца. Обикновено преобладават кучета и котки от елитни породи, но през годините в конкурса са участвали и прасенца, гълъби, костенурки, патета и пъстри петлета… Право да покажат своите домашни любимци на парада имат деца от цялата община.
Ваканционните дни в село Бъта започват с филм за по линия на Програмата на БНТ „Пътуващо кино“ на 3 юли в центъра на Бъта. Екипът на БНТ гостува с прожекция на българския филм „Джулай“. Изборът на кмета Георги Александров, който покани организаторите, бе за тази лента заради положителните отзиви за „Джулай“ и защото една от главните роли изпълнява панагюрката Параскева Джукелова.
На 5 юли НЧ „Никола Вапцаров-1927“ организира прожекция на анимационен филм от 20.30 часа.
На 4 юли ще се проведат спортните състезания по футбол и народна топка. Най-голям интерес предизвиква състезанието по дърпане на въже момчета срещу момичета.
Очаква се кулминацията на Детска ваканционна седмица 2017 да е Вечерта на детските таланти на 6 юли, четвъртък.
В тази вечер на изнесена сцена децата ще могат да покажат своите таланти в областта на пеенето, танците, рецитирането.
Финалът  ще е на 8 юли, когато ще има състезание по спортен риболов.
 Кметството на село Бъта осигурява финансово Седмицата, а с организацията са се заели рботещите в Читалище „Н. Й. Вапцаров“. Подаръци и лакомства ще има в изобилие за всички деца, обещава кметът на Бъта Георги Александров.

Вижте още

Първи победи за отборите на ДФК „Войводи“-Панагюрище

След зимната пауза без мачове, емоциите и адреналинът отново завладяха възпитаниците на ДФК „Войводи“ – …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.