Водещи новини

Ученици от Полша и Чехия гостуват на ОУ „20 април“

Основно училище „20 април“ посрещна на 30 април 15 ученици от Полша и Чехия, които ще останат в Панагюрище до 7 май.

Гостуващите момичета и момчета са тук по реализацията на проекта ”Тормозът и уменията, които имат значение през граници“, който ОУ „20 април“ спечели миналата година по програма „Еразъм+“. По време на престоя си учениците от Полша и Чехия ще имат обучение в ОУ „20 април“. Заедно с априлци днес – 1 май, те поднесоха цветя пред Вечния огън в центъра на Панагюрище по повод 141 тодини от Априлското въстание и в паамет за загиналите българи за национална свобода.

В проекта участват училища от 5 страни: Румъния, Полша, Италия, Чехия и България. Сред целите му е да се посочат творчески начини, които да помогнат на учениците да развият своята толерантност, комуникативност, самоувереност и самоконтрол, за да станат по-адаптивни. Проектът предоставя модели на поведение при разрешаване на спорове, без да се допускат агресия и тормоз.
През февруари т.г учителите Нина Истревска и Ануш Славейкова от ОУ „20 април“ бяха в Румъния
на 10-дневна работна среща по проекта, а през април учителят по английски Таня Ракова и директорът на панагюрското училище Минка Ланджева бяха няколко дена в Италия.
Пак по проекта през януари тази година група ученици от ОУ „20 април“ посетиха училище в родното място на Коменски в Чехия, а на 21 май ще заминат за Полша.
Реализацията на проекта е с двегодишен срок.

Вижте още

Наградиха участниците от детските полицейски управления

Доброволците от детските полицейски управления при ОДМВР-Пазарджик получиха много награди от участието си в Националния …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.